Is deze software legitiem?

Op Marktplaats.nl zijn veel mensen te vinden die Windows 7 en/of Office voor 20 euro verkopen. Zijn die origineel?

Hier is het te zien: http://bit.ly/GH3qNW

Weet jij het antwoord?

/2500

Het staat waarschijnlijk niet in de advertentie, maar prijstechnisch gezien kun je hier vanuit gaan dat het om een kopie gaat. Een origineel pakket of een pakket van 1 van deze aanbieders is het verschil niet realistisch. Als het een kopie betreft is het uiteraard niet legaal.

Het kan gaan om studentversies van deze software. Leerlingen, studenten en medewerkers van scholen kunnen heel goedkoop software kopen via Slim.nl of surfspot.nl Mogelijk hebben ze de software niet nodig en verkopen ze het door op Marktplaats.

Er staan aanbiedingen bij voor Windows7 én Office tezamen voor €20,--, waarbij ze bezweren dat de software legaal is. Als dat zo is, dan is het 'van de vrachtwagen gevallen', gejat dus, net zoals je geen nieuwe Porsche koopt voor €1000,--. Alleen kunnen wij dat niet bewijzen. Iedereen mag zaken verkopen met verlies. Je moet er wel een beetje gek voor zijn :)

natuurlijk is deze niet legaal de enige versies die legaal zijn zijn met sticker dus het noemen van serie nummer is niet de reden dat iets legaal is. de sticker is de enig reden dat iets legaal is (als je praat over microsoft windows of office pakketen) de dvd mag desnoods een gebrande versie zijn maar zolang de sticker legaal is is de software legaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100