hoe lost de processor/het bestuuringssysteem een error op?

ik vroeg me af als mijn processor/OS vast loopt op sommige punten (denk aan fout in software:onbedoelde wending, vastlopende/foute code opgestuurd/ontvangen ) hoe gaat zo'n processor/OS daar mee om?
op zo'n moment kun je niets met je applicatie doen of in ergere gevallen stop Windows ermee.
maar soms denkt de computer gewoon door (ratelen;D)
wat doet de computer dan? gaat het zijn vorige serie gewoon opnieuw en opnieuw of wil het de serie fouten oplossen met omwegen.

p.s: ik zou niet weten of de OS of de processor zelf soms de schuldige is. kan allebei vandaar beide. en even voor de duidelijkheid Het is niet HET probleem maar EEN probleem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op de computer draaien altijd meerdere processen, waarbij het OS er één is. Ze draaien niet tegelijk, maar krijgen om beurten een stukje tijd, een paar milliseconden of zo. Dit gebeurt doordat een interne klok het lopende proces interrumpeert, waarbij het OS de gelegenheid krijgt de boekhouding te doen. Als je nu constateert dat een programma vastloopt, geef je aan de task manager (een OS functie) de opdracht dat proces te stoppen. Het OS vraagt dan eerst aan dat proces om zichzelf af te sluiten. Als dat gebeurt meld het proces dat aan de taskmanager, en alles is ok. Als de taskmanager niet binnen een bepaalde tijd een reactie krijgt, wordt dat proces uit de lijst met taken verwijderd, en het geheugen wordt vrijgegeven. Zo ongeveer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100