Hoe reset je een hele laptop (hp, windows xp)?

dus zeg maar helemaal terug naar fabrieksinstellingen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de meeste nieuwere laptops hebben een herstelpartitie, door een bepaalde toetscombinatie bij het opstarten kun je in het herstelmenu komen waarmee je de installatie weer fabrieksnieuw kunt maken. Je bent dan wel *al je gegevens kwijt* Raadpleeg de handleiding van je laptop (zoek eventueel op de website van de fabrikant)

Daar heb je cd's voor. Ik heb op mijn oude laptop zelfs een resetpin.

Bij de aankoop van je laptop heb je herstel schijf gekregen. Daarmee kan je weer van voor af aan beginnen met een schone lege computer. Houdt er wel rekening mee dat je de belangrijkste zaken er afhaal zoals bijv foto´s of andere persoonlijke dingen want de gehele C schijf wordt gezuiverd.

de vraag is of je cd hebt of een herstelpartitie ? een herstel partitie zou je normaal gesproken met een bepaalde toetscombinatie tijdens het opstarten indrukken moeten kunnen aanspreken zit er op hp ook dat backup programmaatje waarmee je de fabrieks dvd set moet branden ? altijd eerst doen als je dat nog niet hebt gedaan. daarna in de handleiding zoeken welke toetsencombi bij jouw laptop merk hoort of het op internet opzoeken

Er zijn 2 mogelijkheden. - Jij of iemand anders heeft ooit een backup gemaakt van je PC. Deze kan je terugzetten naar een punt dat je hardeschijf nog relatief leeg was. - Formatteren/schone Windows versie erop zetten: dit kan met een CD van Windows (heb je waarsch. meegeleverd gekregen toen je de laptop kocht). --------------------------------------------------- Als dit je zelf allemaal niet zoveel zegt moet je even googlen hoe je dit doet, of een ervaren iemand vragen (om het te doen). Vergeet in beide gevallen in ieder geval niet eerst je belangrijke bestanden (documenten etc.) op te slaan op een DVD/Ext. HD/USB.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100