Blijven andere partities bij het reinstalleren van windows onaangetast?

Deze pc is in 2 partities verdeeld, C en D, wel op 1 en dezelfde harde schijf. Op C staat Windows XP. Deze wil ik m.b.v. de Windows XP cd niet "repareren" maar werkelijk verwijderen en opnieuw installeren. Ik wil er echt ZEKER van zijn dat alle bestanden op de D partitie veilig zullen staan. Wie kan mij hier zekerheid over verschaffen?

Toegevoegd na 1 uur:
Dit vraag ik omdat ik er geen backup van wil maken. En ik me afvraag of ik een veilige weg door het installatieproces zal kunnen banen. De bestanden zijn niet van mij en voordat ik weet of de bestanden weg kunnen of niet zou ik graag aan de herinstallatie willen beginnen. Minder dan 30% risico doe ik het voor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je windows opnieuw installeert, krijg je de mogelijkheid om een partitie te kiezen voor het installatie, mits je meerdere partities hebt op je harde schijf. Standaard is dit je C: schijf/partitie. Dus alles wat nog op je D: schijf/partitie staat, blijft gewoon staan.

In principe blijft alles op de D-partitie gewoon bewaard. Maar de setup van WinXP biedt je wel de mogelijkheid om je partities te bewerken, waardoor je (als je iets fout doet) toch nog alles kwijt kunt raken. Maak dus een backup voor de zekerheid!

JA. geen problemen daarmee. Alleen na installatie de verwijzingen in windows weer naar D: zetten en niet naar mijn documenten etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100