Ik wil graag windows 7 op mijn pc.

Ik heb nu windows Vista.
Maar wil dus graag windows 7 Ultimate.
Ik wil graag weten hoe het in z'n werk gaat.
Behoud ik al mijn bestanden en geïnstalleerde programma's?
En als het niet bevalt.
Hoe zet ik Windows Vista terug?

Kan dit met mijn laptop (Acer Aspire 5536-644G50MN dit is niet de mijne, maar een vergelijkbare).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Informatie over de upgrade kan je vinden in de bijgaande link. Deze pagina biedt ondersteuning bij de upgrade of aangepaste installatie. De aangepaste installatie is een schone installatie. Je bent dan alle bestanden kwijt. Een upgrade is eenvoudiger (indien mogelijk), maar de schone installatie vaak wel beter, zoals antwoordman aangeeft. KLik op onderstaande pagina op de link "aangepaste installatie" voor een uitgebreide handleiding wat je allemaal moet doen. Vantevoren kan je ook de Windows 7 upgrade advisor installeren. Je krijgt dan een rapport welke programma's en hardware problemen kunnen geven. Een link naar de upgrade advisor staat in de tweede bron.

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...

Allereerst: Er is niet echt een reden om over te gaan op Windows 7. Het is even snel als Vista. Voor de rest worden upgrades door kenners afgeraden. Een 'clean install' is aan te bevelen. Dan ben je al je data kwijt, dus als je daaraan gehecht bent, dan moet je een backup maken van te voren. Dan vraag je hoe je Vista terug krijgt. Daar heb je de installatie CD (DVD) van Vista voor nodig. En ook dan raak je al je data kwijt.

Als je Windows 7 koopt dan kun je bij installatie kiezen voor de optie "upgrade". Op dat moment blijven je bestanden en geinstalleerde software behouden. Mocht Windows 7 niet bevallen dan zul je Vista moeten terugzetten met de recover cd die je bij aanschaf van Vista of je PC hebt ontvangen.

Het is makkelijker om de onnodige zaken in Vista uit te schakelen, zoals Aero en allerlei andere flauwekul. Als je toch 7 wilt installeren: stop de DVD er maar in - alles wijst zich vanzelf :). Als je autorun hebt uitgeschakeld, wat verstandig is: kijk in 't autorun.inf bestandje op de DVD om te vinden welk exe-bestand je moet aanklikken. Maak wel liefst twee verschillende (types) backups van AL je belangrijke bestanden, waarvan je minstens één backup eerst naar een andere PC kopieert en aldaar bekijkt/checkt. Alle niet-hele-dure laptops zijn beter gebaat bij XP of Linux dan bij Vista/7.

Back-up alle data. Begin met een schone installatie. Dan hou je het beste je overzicht. Geef een student die bijverdient een euro of 20 om dat te doen, en hij regelt alles voor je. ;-)

In jouw geval lijkt mij een Dual-Boot het beste. Selecteer een aparte partitie/harde schijf en installeer daar W7 op. Je kan dan elke keer kiezen of je W7 of Vista opstart. Je houd al je gegevens, maar programmas moet je opnieuw installeren, drivers zijn over het algemeen geen probleem, dat doet W7 vanzelf, hoef je vrij weinig aan te doen.

Bronnen:
IK!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100