Zeker wel. Dit wordt "dual boot" genoemd. Je moet er wel een extra harde schijf voor hebben, of vrije (niet gepartitioneerde) ruimte op je bestaande harde schijf. Als je dat niet hebt kun je een programma als Partition Magic gebruiken om je bestaande partities te verkleinen en zo vrije ruimte te maken.
De meest gangbare Linux distributies, Red Hat (Fedora), Debian en Ubuntu, detecteren zelf wel dat er een Windows installatie aanwezig is en zullen het boot menu automatisch goed instellen. Omdat de boot loader van Windows alleen maar Windows kan opstarten zal Linux een nieuwe bootloader installeren (deze heet "grub", GRand Unified Bootloader), deze bootloader kan de meeste operating systemen starten.
Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, als je een PC opnieuw inricht is het aan te raden om eerst Windows te installeren (en vrij ruimte over te laten voor Linux), en pas daarna Linux.
Ten tweede, als je ooit Windows update naar een hogere versie (bijvoorbeeld van Vista naar 7) dan wordt je bootloader overschreven en kun je geen Linux meer starten. De oplossing is dan om te starten vanaf een Linux CD en de bootloader terug te zetten.
Verder kun je vanuit Linux wel je Windows partities zien en bewerken (pas wel op met NTFS partities, de ondersteuning vanuit Linux hiervoor is nog niet 100%), maar omgekeerd gaat niet. Windows kan de Linux partities wel zien, maar niet lezen of bewerken.
Een andere mogelijkheid om meerde operating systemen op een machine te hebben is door gebruik te maken van een "virtual machine". Een "virtual machine" is een speciaal programma wat een volledige PC emuleert, op deze manier kun je dus een volledig OS binnen een window draaien. Dit is een goede methode als je alleen eens met Linux wilt spelen zonder het gelijk op je PC te installeren.
Bekende virtual machines zijn VMware en VirtualBox. MicroSoft biedt zelf ook een virtual machine aan onder de naam Virtual PC 2007.