Wat is het grootste verschil tussen een apple besuuringssysteem en windows 7?

Toegevoegd na 6 uur:
Bestuuringssysteem......

Toegevoegd na 7 uur:
besturingssysteem......:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Software: Windows 7 heeft een grotere software catalogus, zeker als het gaat om spellen. Hardware/Drivers: Alle hardware die in een Mac zit is dus door Apple uitgekozen en is er dus minder kans op fouten, maar heb je als consument minder upgrade mogelijkheden. Virussen: Iedereen gebruikt Windows dus een virus schrijven voor Windows is interessanter, OSX is een verre neef van UNIX en daarin is veiligheid sowieso al een groter aandachtspunt geweest, hierdoor zullen virusmakers het ook moeilijker hebben. Gebruikersvriendelijkheid: OSX wordt door velen als gebruikersvriendelijk gezien, ik werk persoonlijk liever met Windows, maar snap wel dat het voor velen anders ligt. Toegevoegd na 57 minuten: Het is tegenwoordig (sinds Apple over is op intel) heel makkelijk en door Apple ondersteunt dmv. Bootcamp om een Mac van Windows te voorzien. Andersom OSX op een non-Apple PC is haast niet te doen*. *Kan wel met bepaalde hardware en hacks en blabla, maar is niet echt voor de simpele gebruiker weggelegd.

Bij apple geen of weinig virussen. En windows 7 en bijna alle andere microsoft producten zijn instabiel en crashen vaker.

Kort samen gevat.... Apple is een hoop grafisch geweld boven op iets dat verwant is aan Unix, in de 70-er jaren het besturingssysteem voor grote mainframes met meerdere gebruikers, rekenmonsters en servers (nu nog steeds trouwens). Windows is een hoop grafisch geweld bovenop MS-Dos, wat een beetje een schimmige ontstaansgeschiedenis heeft ergens toen de Intel 8086-port van CP-M steeds werd uitgesteld en een zekere Bill Gates een tijdelijke oplossing, PC-Dos, door verkocht onder zijn eigen naam. Toegevoegd na 9 minuten: Zo, ik dacht, ik ga eens lekker ongenuanceerd haaks door de bocht.... Als 20 jaar privé apple-fanaat de laatste jaren poes lief en genuanceerd gedaan over 'het andere kamp', krijgen we binnenkort de BSA op bezoek om alle nummertjes op de Windows dozen te controleren. Daar wordt je blij van :-( !!!! Bij Apple krijg je bijvoorbeeld 'unlimited client access' als je een server licentie koopt. Bij MS moet je per 5 betalen. En dan bedoel ik mensen die met hun legale windows contact maken met een legale windows server. Apple snapt, dat je aan een server toch nooit 100 man hangt en dan al lang een nieuwe server (met licentie) hebt gekocht dus dat per client betalen alleen maar gezeik is waar niemand beter van wordt. Dat zijn ook verschillen. Apple heeft geen licentie codes, en een stuk minder piraterij dan Microsoft. Ra ra hoe kan dat, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Dat mijn vrouw nou toevallig ook met 'mijn' Pages licentie haar tekstjes schrijft. Who cares!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100