is jailbreaken en flashen legaal? (iPad,iPod, Playstation 3, Xbox 360)

(Zie vraag)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgensmij zit het zo; Jailbreaken ombouwen en dat soort dingen zijn opzich niet illegaal alleen wat je daarna meestal gaat doen zoals games downloaden branden en afspelen wel.

Ja dat is helemaal legaal! Heb ik vernomen uit vertrouwde bron

Nee het is niet legaal. Maar in Nederland zal je niet zo gooi in aanraking komen met een boete. Als je iets wilt repareren wat gejailbreaked is krijg je je product simpelweg terug gestuurd met de reden.

Jailbreaken is legaal (maar ze proberen het steeds moeilijker te maken), en zover ik weet is ombouwen niet legaal.

Het is allemaal niet illegaal om te doen, jij hebt ervoor betaald dus je mag ermee doen war je wilt. Het is alleen wel illegaal om hun producten ( dus spelletjes, progrm etc) te verspreiden en er zelf 'winst' mee te maken.

Legaal: ja. Je kan dus geen boete o.i.d. krijgen. wel verloopt vaak je garantie, kijk hiervoor even in de boekjes die bij je apparaat zitten. Het is alleen wel illegaal om spellen te downloaden en branden, omdat je hiermee de copyright regeling overtreed!

Softmodden(software matige hacks) en hardwarematige modificaties zijn legaal zolang je ze maar voor je zelf uitvoert (of een vriend). Als jij een handeltje begint in modificeren is het wel illegaal. Je kan wel in de problemen komen met reparatie en garantie en met de dingen die je kan doen na het ombouwen. Echter zijn er relatief weinig berichten van privépersonen die opgepakt worden voor het downloaden van wat spelletjes/software. Ook kan je gekickt worden van een netwerk als de fabrikant modificatie ontdekt.

Bronnen:
http://wiiombouwinfo.nl/index.php?option=c...

In sommige landen is het Legaal, maar in nederland mag je de App Cydia wel downloaden. Maar niet apps om betaalde apps in itunes gratis te downloadne

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100