Ik heb een 10.1 inch notebook met Windows 7 starter en wil dit graag veranderen in Windows XP home premium (legaal). Hoe lukt me dit als 'leek'?

De C-schijf formateren lukte niet, dus heb ik de notebook weer laten teruggaan naar de fabrieksinstellingen. Daarna opgestart en daarbij kreeg ik verplicht Windows 7 starter er weer op. Hoe kan ik dit omzeilen en er dan Windows xp op zetten?
Wie kan me dit in eenvoudige taal uitleggen?

Toegevoegd na 20 uur:
Het betreft een Acer aspire one D-250 en ik heb een externe CD-speler/brander.
De reden dat ik Windows XP wil installeren is:
- ik kan er meer mee
- mijn printer werkt wel op XP maar niet op Windows 7 starter en de printer is voorlopig nog niet aan vervanging toe. En ik heb nog de originele Windows XP CD.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdens het opstarten even de volgorde van het booten veranderen. Dit kun je meestal doen in het menu door op F2 o.i.d te drukken. Daar moet je CD bovenaan zetten. Dan de Windows XP cd erin doen en opnieuw opstarten. Als het goed is staat er dan iets "Press any key to boot from CD" of iets wat erop lijkt. Druk dan op een willekeurige knop en volg het menu van Windows. Toegevoegd na 6 minuten: Als er geen cd speler in zit, dan kun je een USB cd-speler gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100