hoe laat je een windows XP computer opstarten met dos?

Toegevoegd na 49 minuten:
ik heb een diskette, wat moet daar op staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan moet je een bootable DOS-disk maken. Je kunt images gratis downloaden vanaf http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm Of een CD-image van FreeDOS op: http://www.freedos.org/freedos/files/

Door een MS-DOS opstart diskette te plaatsen in A:

Start, uitvoeren, cmd Format a:\ /s (betekent system, op deze manier wordt je diskette een bootdisk)

Je kan ook je PC gewoon opstarten en dan tijdens de BIOS -fase (het opstartscherm voordat Windows start) op F8 drukken (een paar keer proberen). Je krijgt dan het Windows XP opstart keuze menu met daarop een keuze voor een opdracht prompt (= command prompt (= MSDOS))

Ik denk niet dat MS DOS kan draaien op de configuratie die een windowsXP computer nodig heeft. DOS is uit de tijd van de 80486 processoren. Die waren en zijn veel trager dan de processor waar windowsXP op draait. Wil je toch MS DOS laten werken, dan moet je DOSbox installeren. Voor zover ik weet is DOSbox er echter alleen voor Linux besturingssystemen. Herstel. DOSbox is er dus ook voor win32 systemen. http://www.dosbox.com/download.php?main=1 En anders moet je een X86 machine ergens op de kop zien te tikken. Linux-freaks willen al die ouwe "meuk" nog wel eens bewaren.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_80486
http://www.dosbox.com/download.php?main=1

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100