Hoe kan ik zonder de terminal te gebruiken, programma's compileren in Ubuntu Linux?

Ik kom soms programma's op het internet tegen voor Linux, maar de updates worden dan alleen als .tar ofzo weergegeven, maar er is dan geen repository voor updates.

Compileren snap ik nog steeds geen hol van, dus een soort installer net zoals Windows heeft zou wel makkelijk zijn.

Ik bedoel dus niet de Software uit het Software Center van Ubuntu, en ook niet de software die via een repository te downloaden is met apt-get.

Het zou dan een installer voor de Gnome desktop moeten zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb niet HET antwoordt voor je hoewel ik zelf ubuntu ook al jaren gebruik snap ik niet precies wat je wil, wel weet ik dat eigenlijk alle voor ubuntu geschikte programma's via het software centrum te verkrijgen zijn soms moet je wel ff de zoekfunctie gebruiken. Maar waarom je deze vraag niet stelt op het Nederlandstalige Ubuntu forum dat snap ik niet...... dat lijkt mij een plek waar je veel eerder een zinnig antwoordt krijgt dan hier zie de link grts Stapper

Bronnen:
http://forum.ubuntu-nl.org/

bij systeem > beheer heb je Synaptic pakketbeheer. Hiermee kan je de vrijwel alle programma's vinden en installeren die je voor Ubuntu nodig hebt. Mocht dit niet zijn wat je bedoelt dan weet ik het ook niet, zal het dan mijn vriend eens vragen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100