Mijn laptop is gecrasht, wat nu?

Bij het verwijderen van Nero is mijn laptop gecrasht. Gevolgen: USB poorten zijn dood, geen netwerk meer, geen geluid meer.

Herstelpunten werkt niet (melding: kan herstel niet uitvoeren....), stuurprogramma's bijwerken werkt niet (er is een fout opgetreden, bestand is mogelijk beschadigd bla bla)

Wat kan ik doen? Windows opnieuw installeren? Ik heb een voorgeinstalleerde versie (dus geen cd/dvd), wel de productcode. Ik heb ook een backup, dus verlies van data is te overzien.

Wie heeft een suggestie? categorie 'nieuwe laptop kopen' kan ik zelf bedenken. Wie helpt me?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommige laptops hebben een recovery partitie en kunnen vanaf daar zonder CD de uitrolsituatie terugzetten. Veelal werkt F11 indrukken bij het opstarten (direct bij het eerste beeld van de BIOS). Heb je al een system restore geprobeerd? (Start - All Programs - Accessories - System Programs - System Restore). Dan kun je evt. terug naar een situatie dat je pc nog wel werkte... Aangezien je USB wel werkt onder save mode, zou je kunnen proberen, daar alles wat op Nero lijkt uit je hardware en software te verwijderen en ook niet meer laten starten (autostartmanager). Werkt dat ook niet, ben je met een nieuwe installatie wellicht sneller klaar.

Het is een softwarematige crash, dus een nieuwe laptop lijkt me onlogisch. Je kunt proberen het herstel uit te voeren in de veilige modus. Die bereik je meestal door F8 te drukken tijdens opstarten. Dan kan je proberen een herstel uit te voeren. Je kunt in ieder geval ergens een Windows CD vandaan halen of lenen. Als je deze in de PC doet en opstart dan kom je in een menu om Windows opnieuw te installeren. Je hebt zelf de productcode, dus daarmee kan je de software activeren als je windows opnieuw installeert. Daarna de drivers zoeken, dat is het lastigste meestal. Toegevoegd na 7 minuten: Je zegt dat de laptop gecrashed is. Kan je nog wel drivers installeren, zoals de USB controller, netwerk controler e.d.? Het is een beetje de vraag wat sneller gaat. Op mijn laptop ben ik drie dagen verder voor ik alle software weer geinstalleerd en ingeregeld heb na een nieuwe installatie.

Het beste is een kopie van de cd/dvd te bemachtigen. Vraag eventueel na aan je leverancier. (Dell, HP, Laptop) Of even je pc na laten kijken door iemand die er verstand van heeft. Klinkt niet direct als onoplosbaar probleem in de huidige installatie.

Toen mij dit in November 2007 was gebeurt heb ik de laptop naar de Vobis gebracht en een uur later kon ik mijn perfect werkende laptop weer ophalen met alle data er nog op. Kosten 20 euro... Oké... Ik was 5 gige aan mp3'tjes kwijt. Maar daar heeft Limewire me weer bij geholpen om die terug te vinden. Want wanneer je stuurprogramma down is heb je een probleem. En als je niet weet wat je in DOS moet aanpassen dan kun je dit beter aan de experts over laten... Maar zoals je zelf al aan geeft heb je een back-up dus een format C kan ook een oplossing bieden...

Backup terugzetten. Daar zijn ze voor. Als je CD-ROM nog goed is kan je eens met MiniPE proberen te booten om te kijken of de USB weer goed gaan. Dan kan je een losse backup maken van de nieuw data. Ook zou je met MiniPE een extra partitie kunnen maken waar je een nieuwe backup van de data maakt. Dan kan je je goede backup over de bestaande Windows partitie kunnen zetten

Bronnen:
http://gratify-download.blogspot.com/2009/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100