Hoe krijg ik internetverbinding op mijn net geformatteerde XP laptop?

Dus heb het geformatteerd, van alles geprobeerd en krijg maar geen internetverbinding via mijn kabel.

Voor ik het geformatteerd had, werkte het altijd, ook draadloos. Ik heb vaker geformatteerd, maar heb er nooit eerder problemen mee gehad.
Mis ik een driver?

Toegevoegd na 1 minuut:
Via het configuratiescherm lukt het ook niet. Ik krijg dan verschillende internetopties opties, maar heb geen flauw idee welke ik moet kiezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij waarschijnlijk dat je de driver van je (draadloze) netwerkkaart mist. Zoek uit welke netwerkkaart er in je laptop zit en zoek de driver die daarbij hoort voor het besturingssysteem dat je (neem ik aan) na het formatteren hebt geïnstalleerd...

Heb je wel geformatteerd en niet gedefragmenteerd? Je hebt XP er, voor de duidelijkheid, opnieuw opgezet?

Al eens geprobeerd uw modem te resetten? Uit de stroom halen, 30 sec. wachten en weer in de stroom steken. Even het modem een momentje geven om online te komen, en dan checken of u internetverbinding heeft. Mocht dit niet het geval zijn, dan wil ik u wel verder helpen, maar hier gaat nogal wat tijd inzitten aangezien er veel mogelijke oorzaken zijn. Mocht u verdere hulp willen dan laat me dat even weten in een reactie op dit bericht.

Waarschijnlijk heb je niet de (juiste) internetkaart-driver geinstalleerd. Met het programma "Everest" kun je detecteren welke kaart er wordt gebruikt. Vervolgens kun je d.m.v. google.com de juiste drivers installeren. (Lukt dit niet, hoor ik het graag van je!) Succes, Fonteijne (twitter: @fonteijne)

Op de laptop zitten mogelijk meerdere netwerkaan-sluitingen. De standaard UTP kabel moet natuurlijk wel worden ingestoken, nadat de drivers zijn geïnstalleerd. Dan heb je nog WIFI (draadloos) hiervoor moet je wel verbinding maken met de router en je netwerk-id en wachtwoord ingeven. Omdat je computer opnieuw is geïnstalleerd, herkent de router deze niet. Let er ook op, dat de netwerk-id dezelfde is dan die van de router.

makkelijke oplossing is leen een wifi stick installeer deze download device doctor laat het programma scannen en download de drivers die device doctor aan geeft dit is gratis en komt geen betaling aan te pas! Let wel op! (als u op downloaden klikt bij device doctor wacht dan 10sec en de download start!)

Bronnen:
http://www.devicedoctor.com/device-doctor-...
http://www.devicedoctor.com/files/DeviceDo...

Handigste is er even achter komen wat voor een computer je hebt en welke versie. En wat zijn de specs van je computer. Als we dat weten dan kunnen we je beter helpen. Op gemakkelijk achter de specs van je computer te komen kan je speccy eens proberen. die geeft alle info van je computer weer en die info kan je opslaan in een txt bestand die kopieer en plak je vervolgens hier

Bronnen:
http://www.piriform.com/speccy

Download Driver Genius Professional en doe een scan van je verouderde drivers. Met deze demo kan je een paar drivers gratis installeren. http://www.driver-soft.com/products/drvgenpro.exe

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100