mijn comp is traag wat kan ik doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan een aantal redenen hebben: - Omdat het een trage PC is. - Omdat er veel software tegelijkertijd op loopt. - Omdat je een virusbesmetting hebt. - Omdat je schijf bijna vol is. - Omdat ie zich niet lekker voelt (te heet, of zo) Ook combinaties van bovenstaande oorzaken zijn mogelijk Toegevoegd na 4 uur: Lees eens het volgende artikel: http://hoedoejedat.be/software-algemeen/waarom-wordt-een-besturingssysteem-trager-na-veel-gebruik#more-486

Bronnen:
http://hoedoejedat.be/software-algemeen/wa...

Je moet hem eens schoonmaken. Onnodige bestanden, cookies, bestanden die je niet meer gebruikt, clones, enz allemaal na een uitgebreide scan verwijderen. Daarna defragmenteren. Je kunt ook een externe harddisk kopen en hierop een hoop dat je bewaren wilt opzetten. Of geheugensticks kopen om afbeeldingen ed op te zetten.

Start> (in zoekvenster)msconfig>opstarten>(vink programmas aan die niet mee hoeven op te starten> bevestigen en computer opnieuw opstarten. Start>bureauaccessoires>systeemwerkset>schijfopruiming (ook herstelpunten muv de laatste) Start>bureauaccessoires>systeemwerkset>schijf- defragmentatie (evt meerdere partities) Met betrekking tot zoekmachines kunt u de browsegeschiedenis laten wissen na gebruik. U kunt het werkgeheugen vergroten door een groter geheugen te kopen of door een daarvoor geschikte usb- stick te kopen. (versneller) Met msconfig kunt u ook instellingen veranderen hoe u de computer op laat starten, de hele kerstboom of enkel de benodigde onderdelen. Noteer vooraf de instellingen zoals u die aantrof. Ging er iets mis, dan kunt u systeemherstel gebruiken. Start>bureauaccessoires>systeemwerkset> systeemherstel. Nb: Overbeveiliging dmv antispyware, virusscanners, verouderde drivers, registerfouten maken de computer ook trager. Het is ook aan te bevelen om geen ,,buttons,, in de werkbalk te hebben die een stuk of 6 site,s opstarten. (is wel gemakkelijk ipv telkens invoeren) Met deze gegevens uit de losse pols komt u al een heel eind. Ervaringen.

Ik gebruik regelmatig het programma CC-cleaner. Gratis te downloaden. (www.piriform.com/ccleaner/download) Cleaner en register draaien en de zaak loopt weer op rolletjes. Wel eventuele wachtwoorden veiligstellen. In ieder geval aanvinken dat die moeten blijven staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100