Wat te doen tegen extreem droge lippen?

Ik ben verkouden en heb verhoging. Ook vierde ik gisteren carnaval waardoor ik veel sigaretten heb gerookt en gedronken heb. Ik heb geen idee door welke van die oorzaken precies, maar ik heb extreem droge lippen en mond. Ik werd wakker en mijn hele gehemelte+tong+lippen waren kurkdroog. Dat mijn lippen zo droog zijn vind ik het ergste, want het is ook echt vies om te zien. Sudocrem, vaseline en een scrub van suiker en olie heb ik al geprobeerd, maar het blijft heel erg droog. Ik heb een foto toegevoegd, zo werd ik vanochtend wakker. Weet iemand iets wat ik kan doen? Ik kan niet uit huis gaan door mn verhoging dus graag alleen “recepten” van dingen in huis. :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Wakker worden met een droge mond, droog verhemelte en drogen lippen, is meestal het gevolg van ademen door de mond. Zorg er voor dat je neus open is ( een spray, of een fijngesneden ui onder je bed) zo dat je met gesloten mond kunt slapen. Droge en gebarste lippen zijn heel goed te behandelen met uierzalf (liefst de vette versie).

Je hebt waarschijnlijk een vochttekort. Drink veel water, de hele dag door. Het herstelt zich dan binnen enkele dagen. Geen dingen eten als knoflook en zout, en dingen drinken als koffie bijvoorbeeld, wat vocht onttrekt namelijk. Thee mag je ook drinken, maar niet te sterk zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100