mag je wel elke dag je haar met water wassen?

Ik lees vaak op internet dat je jou haar beter niet elke dag kan wassen met shampoo. Maar ik kan nergens vinden of het dan wel met water mag elke dag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja,dat mag: De meest gebruikte techniek is de “only-water” techniek. Het woord zegt het al, je wast je haar alleen met water. Dit is de manier die uiteindelijk het beste is voor je haar, omdat je er dan niets op gebruikt. Was het met goed warm water (want dat haalt het vuil er goed uit) en masseer het goed. Wanneer je net wil overstappen naar geen (of weinig) shampoo gebruiken, kan dit nogal tegenvallen. De eerste twee á drie weken krijg je namelijk ‘ontwenningsverschijnselen’. Dit schrikt veel mensen af en deze gaan daarom weer aan de shampoo. Je haar wordt wat zwaarder, wat sliertiger en je merkt dat je hoofdhuid al dat vet aan maakt. Na die twee á drie weken is je hoofd eraan gewend om niet zo veel vet meer aan te maken en je haar wordt dan gewoon weer schoon. Dit is even een periode waar je doorheen moet.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty...

Ja hoor, dat kan niet zo veel kwaad, als je huid het kan hebben (want elke dag douchen is ook niet per definitie gezond). Als je elke dag het stof en vuil uit je haar wast, heb je zelfs minder vaak een wasbeurt met shampoo nodig. Nadeel is wellicht dat nat haar wat kwestbaarder is / eerder breekt, dus als je je haar wilt laten groeien en vooral als het al vrij lang is, is het niet zo slim bijna altijd nat haar te hebben. Föhnen is geen oplossing ; föhnen is weer slecht voor je haar.

Je kan prima dagelijks je haar wassen, ook mét shampoo. Er zijn inderdaad hardnekkige fabels dat dit slecht voor je haar zou zijn. Deze zijn echter nergens op gebaseerd. Wanneer je dagelijks je haar met shampoo wast, worden de talgklieren op je hoofdhuid overactief. De extra aanmaak van talg kan je opvangen door, inderdaad, dagelijks je haar te blijven wassen. Het enige nadeel dat je ervan kan ondervinden is dat je hoofdhuid sneller gaat jeuken wanneer je eens meerdere dagen niet in staat bent je haren te wassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100