- Welke (scheer) producten kan ik het beste gebruiken bij de huidaandoening Pseudo Barbae Folliculitis (scheerirritatie) ?

Ik ben vooral benieuwd welke scheerproducten en overige cosmetica (zoals zonnebrandcrème en gezichtsverzorging) niet te irriterend werken? Ik ben overigens al bij 3 dermatologen geweest maar ik ben tot de conclusie gekomen dat het blijvend is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een zachte manier van scheren, zowel voor mannen als vrouwen is scheren met scheerolie, kies er dan 1 die bedoeld is voor de gevoelige huid, het zijn zeer kleine flesjes, maar ze gaan net zo lang mee als een bus gel of scheerschuim, ze zijn veel zachter voor de huid en verzorgen de huid ook nog doordat het ervoor zorgt dat het vocht in huid blijft. Voor het mes maakt het niet zoveel uit, als het maar scherp en schoon is. Kies voor hydraterende cremes na het scheren, die ook geschikt zijn voor de gevoelige huid, dit kan zowel een product voor dames, als voor heren zijn, het enige verschil hiertussen is de verpakking en meestal de geur. Was je 's ochtends en 's avonds, niet vaker en maak de huid deppend droog na het wassen, probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat je huid in aanraking komt met vocht. Met zonnebrand moet je op dezelfde punten letten als de creme. Deze producten zijn van veel merken te koop, ik kan niet in je portemonnee kijken dus ga zelf eens op onderzoek uit, ga naar een drogisterij en laat je adviseren, kijk en vergelijk, kies iets dat goed voelt, meestal is er wel een tester of proefje aanwezig in de winkel.

Bronnen:
http://www.digibron.nl/search/detail/012dc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100