Bevatten de conditioners van Dr. Organic ook ingrediënten die het haar schoon maken?

Sommige mensen hebben snel vet haar, net als ik. Ze moeten dan elke dag, of om de dag, hun haar wassen.

Ik was mijn haar om de dag, maar op de eerste dag na het wassen is het altijd een klein beetje vettig. Op internet lees ik verhalen over dat conditioners ook prima zijn om tussendoor het gemiddelde vuil, tussen wasbeurten in, te verwijderen uit je haar.

Echter gebruik ik vanwege het ingrediënt SLS, wat in de meeste shampoos zit, biologische shampoos waar dat niet in zit. Ik gebruik verschillende shampoos van Dr Organic van De Tuinen, maar als ik daar elke dag mij haar mee was, word mijn haar (met name de puntjes) droog, ik was dus van plan tussen de wasbeurten door dus te wassen met conditioner.

Weet iemand of de conditioners van Dr. Organic ook schoonmaken zoals hierboven beschreven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt beter je haar minder gaan wassen, zodat het minder snel vet wordt, dan het dagelijks wassen en je hoofdhuid blijven stimuleren talg aan te maken, wat jij vervolgens weer door je haar wrijft waardoor het vet wordt. Bouw het aantal wasbeurten af, naar 2 keer wassen per week, dat is voldoende om een schoon koppie te hebben. Maar dat was je vraag niet. Ja, de conditioner van dr Organic bevat een ingrediënt dat schoon maakt, maar niet op de manier die jij wil, namelijk de vette vorm van alcohol: cetearyl alcohol, deze lost door het vet, ander vet op. Maar veel doet het niet aan reiniging van je haar, daar is meer voor nodig, wat niet in de conditioner zit, dus nee, de conditioner is niet geschikt om je haar mee te wassen. Wel om je haar mee te verzachten, te hydrateren en soepel te maken, gebruik het daar dus voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100