hoe krijg je gaten uit je wangen?

Ik droeg een tijd geleden heel veel make-up en vergat het steeds om het eraf te halen. Nu heb ik allemaal gaten in mijn wangen, die ik graag heel snel weg wil hebben. Ik draag nu al veel minder make-up en haal het er nu altijd af. Mijn vraag is dus hoe krijg ik deze gaten uit mijn wangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vermoedelijk zijn die "gaten" littekens. Als jezoveel makeup gebruikt deed je dat mogelijk om je puistjes te verbergen? Als dat zo is, konden die puistjes niet goed helen en werden het littekens. Hoe dan ook, je huid is verstikt geweest door de makeup. En eigenlijk is het het beste om eens bij een bekwame schoonheidsspecialiste om advies te vragen voor je jouw huid nog meer gaat beschadigen door probeersels. Je huid goed schoonhouden en met een creme insmeren zonder chemische toevoegingen, zoals van bijvoorbeeld Weleda of lavera, is in ieder geval altijd goed in de tussentijd.

Ga naar je huisarts voor een goede diagnose, deze kan je indien nodig doorsturen naar een dermatoloog, schoonheidsspecialiste, of huidtherapeut. Rimpeltjes, acne, oppervlakkige rimpels en pigmentverkleuringen kun je uitstekend behandelen door middel van microdermabrasie. Microdermabrasie is in feite niets anders dan het ‘slijpen’ van de huid; er wordt een zeer dun laagje huid verwijderd waaronder een nieuwe, frisse huidlaag zich bevindt. Microdermabrasie is de mildere variant van dermabrasie waarbij met ronddraaiende borstels of slijpsteentjes een huidlaagje wordt afgeschuurd. De behandeling is vrijwel pijnloos en mag door artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialist worden toegepast. De behandeling wordt uitgevoerd op een gereinigde huid; aanwezige vuildeeltjes kunnen je huid namelijk beschadigen. Een Microdermabrasie apparaat bestaat uit een compressortje waaruit kleine aluminiumdeeltjes op de huid worden gespoten. Je kunt dit vergelijken met zandstralen. Op deze manier wordt er een heel klein laagje huid afgeslepen. De mate van de stroom kristallen is goed doseerbaar; het apparaat kan op verschillende manieren worden ingesteld. Het apparaat zuigt daarnaast de verwijderde dode huidcellen op. In een reservoir worden deze opgevangen. De behandeling duurt ongeveer een half uur en kost circa € 50 tot € 75 euro. Microdermabrasie zorgt voor het verwijderen van huidcellen, stimuleert de doorbloeding en daarbij de aanmaak van nieuwe cellen. De huid wordt opgefrist en zorgt daarnaast voor structuurverfijning. Na de behandeling kan de huid lichtelijk gevoelig en rood zijn. Afhankelijk van het gewenste resultaat is het aantal behandelingen te bepalen. Let erop dat je de eerste twee weken niet de zon in gaat; de huid is namelijk een stuk dunner geworden. Gebruik ook daarna dan een goede zonbescherming.

Deed je zoveel make-up op om je puistjes te verbergen? Dan vermoed ik dat het littekens zijn.. Die gaan jammer genoeg bijna niet meer weg.. Als je er echt mee zit kun je altijd je huisarts er even naar laten kijken, die weet er altijd wel raad mee. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100