Hoe ongezond zijn stoffen als sls, sles, siliconen en parabenen in shampoo en andere producten?

Op internet lees je vaak dat je shampoos met stoffen als sls, sles, parabenen en siliconen beter kunt mijden. Toch zitten deze stoffen in bijna alle shampoos.

Nu vroeg ik me af hoe ongezond deze stoffen eigenlijk zijn. Zijn ze gewoon niet zo goed voor je haar of zijn ze echt schadelijk voor de gezondheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je er niet allergisch voor bent, dan zijn die stoffen niet zo heel slecht. In Nederland wordt alles zo goed gekeurd en in de gaten gehouden dat je wel heeeeeeel raar moet doen om van dit soort spullen ziek te worden. Voorbeeld: Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddel tegen schimmels en bacteriën in diverse producten: •In huidverzorging worden parabenen toegevoegd aan crème, lotion, make-up, zeep, aftershave, zonnebrand en ontharingscrème; •In voedingsmiddelen zit een kleine hoeveelheid parabenen, voornamelijk in visproducten, mayonaise, sauzen, mosterd, salades en marsepein; •In huishoudelijke schoonmaakmiddelen zitten vaak parabenen, zoals in afwasmiddel, allesreiniger en vloeibare wasmiddelen; Die zijn dus niet echt schadelijk voor de gezondheid. Maar als jij zelf je mayonaises en sauzen gaat maken, doe je dat spul er niet in, dus is dat gezonder! Er zijn wel merken die het spul niet gebruiken, Neutral heeft een uitgebreid assortiment huidverzorgingsproducten die geen parabenen bevatten en veilig te gebruiken zijn. Hier nog een relativerend artikel over dat onderwerp. http://www.puur-blog.nl/2012/03/de-zin-en-onzin-van-parabenen.html Dus als je dat voor alle dingen die jij noemt moet uitzoeken en daar voortdurend op gaat letten kun je daar weer stress van krijgen en dat is ook ongezond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100