hoe kom ik van prikkels/pijn onder me oksels af?

Ik heb altijd erg veel last van zweetvlekken, dus toen deed in Odrex extra dry op, op het begin hielp het heel goed, ik had geen zweetvlekken meer en me oksel waren altijd droog. Maar na 2 dagen begon het heel erg te branden en prikkelen. Vooral bij wrijving en als ik me armen in de lucht steek. Het schuurt ook.
Wat kan ik hier tegen doen? En duurt dit nog lang?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De okselhuid is erg gevoelig en het is dus belangrijk dat je de oksels behandelt volgens het voorschrift op het flesje. Ook is het belangrijk dat je de oksels voor het aanbrengen heel goed wast met water en zeep en goed droogmaakt. Wat je vooral niet moet doen is hard wrijven. Je kunt nu het beste even niets doen zodat de huid tot rust komt. Wel kun je wat talkpoeder aanbrengen en wanneer de huid dan weer tot rust is gekomen kun je proberen weer voorzichtig te beginnen en dan niet elke dag maar om de dag voordat je gaat slapen en dus deppen en niet wrijven. Mocht de huid geïrriteerd blijven dan kun je beter even naar de huisarts gaan want misschien ben je dan allergisch voor dit middel. En dan moet je iets anders proberen.

De werking van Odorex dry houdt 3 tot 5 dagen aan, de irritatie die jij hiervan ondervindt, kan dus nog 3 dagen duren. Het beste kun je je apotheker om advies vragen wat te doen, wil of kun je dit niet, dan zou je Nestosyl kunnen proberen. De werkzame bestanddelen in Nestosyl zijn pramocaïne en zinkoxide. Pramocaïne is een verdovend medicijn. Zinkoxide beschermt de huid en werkt licht indrogend, jeukstillend en verkoelend. Deze combinatie wordt gebruikt bij jeuk, zoals door insectenbeten, en bij kleine wonden, zoals oppervlakkige schaaf- en snijwonden. Pramocaïne maakt de huid gevoelloos waardoor u jeuk en pijn minder voelt. Zinkoxide heeft een verkoelend en jeukstillend effect. De werking treedt binnen een kwartier in. Nestosyl is te koop bij apotheek en drogisterij.

Bronnen:
www.apotheek.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100