Is La Roche Posay Hydreane Riche ook geschikt voor de acne gevoelige huid?

Ik ben 16 jaar en heb in het verleden (vrij recentelijk) last gehad van een lichtere vorm van acne. Ik heb hiervoor La Roche Posay Effaclar Duo gebruikt om de acne vorming te stoppen en te verminderen. Op dit moment ben ik gestopt met het smeren van La Roche Posay Effaclar Duo en ben overgestapt op een wat mildere versie namelijk; La Roche Posay Effaclar K. Over beide cremes ben ik uiterst tevreden, echter weet ik dat deze cremes speciaal gemaakt zijn voor de acne gevoelige huid. Maar aangezien ik last heb van een droge huid (i.v.m. het koude weer) en ik een probeer-verpakking thuis heb liggen van La Roche Possay Hydreane Riche, vroeg ik me af of ook deze creme geschikt is voor een in het verleden acne gevoelige huid en nu gevoelige huid?

(Ik wil gewoon voorkomen dat ik weer las krijg van acnevorming of puistjes).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, juist voor de gevoelige huid en acnehuid is deze lijn erg gezicht. Dit omdat het geen vette laag op het gezicht achterlaat (met uitzondering van lipicar) Gebruik naast de dagcreme (ik raad tolleriane aan omdat deze voor de gemengde huid is) ook af en toe en effaclare. Dit is een gezochtspoeling. Hiermee blijven de puistjes ook weg. De droge plekken van je huid kun je ook nog extra insmeren met nutric

Bronnen:
al jaren vaste gebruiker

Ja hoor, deze kun je rustig gebruiken, het heeft een hydraterende werking en kalmeert de huid, aan de naam zou je denken dat hij bedoeld is voor de oudere huid, maar dat is niet zo, hij houdt je vochtgehalte op peil, wat ook 's winters heel belangrijk is en trekt snel in de huid, ook is de prijs, rond een tientje heel acceptabel. Je acne zal er niet door verergeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100