Kan je een föhn borstel op licht bevochtig haar gebruiken of is dit erg schadelijk?

Ik heb voor kerst een föhn en borstel in een gekregen. Dus je kamt je haar en tegijkertijd föhnt hij het haar. Met roterende draaikop om de punten mooi om te laten krullen. Nu wil ik hem graag vaker gebruiken om de punten mooi naar binnen te kammen. Maar ik wil hierbij niet elke keer speciaal mijn haar wassen omdat dit gewoon erg veel tiidnkost. Is dit ook op droog /licht bevochtig haar te gebruiken of is dit dan erg schadelijk voor het haar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fohnen is noot goed voor je haar, dus je haar licht vochtig maken en dan fohnen ook niet, maar hoe korter je haar aan de hitte is blootgesteld, hoe minder schade je toebrengt, het is dus een goed idee je haar alleen vochtig te fohnen en niet direct onder de douche vandaan, laat het na het douchen ook eerst grotendeels aan de lucht drogen, voordat je gaat fohnen, schaf ook een heatprotector aan , spray die beschermd tegen de hitte, te koop bij de drogisterij.

Je.kan bij de drogist schuim kopen wat je haar beschermt bij het fohnen en dat geeft gelijk meer stevigheid. Je haar nat maken, beetje schuim erin en fohnen..

Maak je daar niet te druk over ! Föhnen is welles waar geen gezondheid's behandeling maar niet te hard trekken niet echt te heet laten worden . Een tip maak je haar NIET steeds nat met gewoon water maar gebruik reeds gekookt water ! Geen kalk aanslag in het haar . Of koop speciaal slappe versteviger daar voor . Kook water laat het afkoelen en doe dat in een planten spuit . Het kalk vh water is niet goed . Plezier met je cadeau .

Ja, je kan het wat licht bevochtig natmaken. Föhn alleen niet te vaak, want dan krijg je heel erg veel haaruitval. Gebruik ook een heatprotectorspray, want je haar wordt wel erg warm van de föhn en je zorgt ervoor dat je niet al te veel haaruitval krijgt door de hitte. Als je je föhn bijvoorbeeld 1 keer bij de punten gebruikt is dat niet zo erg maar doe dat dus niet de vaak, want ze kunnen er niet meer gezond worden en er erg uitzien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100