Waarmee moet je je gezicht wassen?

Als je je gezicht wast met alleen maar water, gaat het vuil er dan ook af of moet je noodzakelijk een reinigingsproduct gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je gezicht wassen met water is voldoende bij normaal dagelijkse bezigheden. Dan wordt je namelijk niet "vuil". Als je daarbij een washandje gebruikt en schoon water, dan wordt je gezicht schoon genoeg. Als je wel vuil wordt, door sporten, door in de tuin werken, door wat dan ook, of als je cremes en make-up gebruikt, dan wordt het een ander verhaal. Dan is een beetje zachte zeep op je washandje wel prettiger om goed schoon te worden. Dure reinigingsproducten, wasgel voor je gezicht, etc. allemaal nergens voor nodig.

Water is prima hoor, tenzij je echt vies bent. Als je in de modder hebt gespeeld, smink gebruikt of iets smerigs in je gezicht hebt gekregen, dan kun je natuurlijk gewoon een milde zeep gebruiken. De huid van je gezicht is veel dunner dan elders op je lijf, dus de huid is ook wat gevoeliger. Zeep kan dan snel gaan irriteren, en bovendien droogt zeep je huid uit. Tegenwoordig heb je wel van die zeeploze douchegels bijvoorbeeld, die kun je beter gebruiken in je gezicht dan gewone handzeep. En als je er iets niet af kunt krijgen zodat het nodig is dat je boent (ik herinner me bepaalde dagen in december dat mijn gezicht pikzwart was..) dan kun je bijvoorbeeld babyzeep of olie (gewoon zonnebloemolie, olijfolie, etc.) gebruiken. Dat is ook mild voor je huid. Maar zo vies kan je gezicht niet worden in het dagelijks leven hoor, dus je hoeft echt niet elke dag met zeep te gaan schrobben. Water is heel schoon, en als je naast af en toe wassen met een washandje ook af en toe doucht, ben je hartstikke schoon.

Gedurende de dag produceert je huid talg, dat is nodig om je huid soepel te houden. Smog, nicotine en andere luchtvervuiling (zogenaamde vrije radicalen, onzichtbaar voor het oog) hechten/plakken in de loop van de dag vast aan dat talg. Dat is hetgene wat je ziet als je een watje met reiniging over je gezicht haalt; het watje kleurt grijzig. Dit alles maakt je huid onzuiver, als je dit niet verwijdert kunnen er pukkeltjes en een grauwe huid ontstaan. Je kunt ervoor kiezen met een milk&lotion te reinigen of met een facewash. Als je make'up gebruikt is het belangrijk dat er 'demaquilant' opstaat, dat is dus specifiek om make'up te verwijderen. Daarnaast kun je vaak nog kiezen voor een huidtype: droog, normaal/gecombineerd of vet. Voor een vette huid is een facewash vaak lekker verfrissend, terwijl voor de droge huid de milk&lotion vaak veel comfort geeft.

Niet elke mens heeft hetzelfde huidtype en niet elke mens reageert hetzelfde op een zelfde behandeling. In principe zou het wassen van je gelaat met zuiver water kunnen volstaan om je huid gaaf en gezond uitziend te houden. Echter, er hangt tegenwoordig zoveel smurrie in de lucht dat het voor velen onvoldoende blijkt om enkel nog zuiver water te gebruiken. Een minderheid aan mensen heeft écht baat bij wassen met zeep en dan hangt het er nog van af welke zeep. Zo hebben ook slechts een beperkt aantal mensen baat bij bepaalde reinigingsproducten. Het is dus een beetje zoeken naar hetgeen bij jou het meest wenselijke resultaat teweeg brengt. Je kan ook naar een schoonheidspecialiste stappen voor een huidanalyse. Daar hangt echter een prijskaartje aan vast en dat dien jij er dan wel voor over te hebben hé. Of je kan aan zelfanalyse doen door jouw huid zelf te bestuderen. Verder is het ook zo dat hetgeen je eet en drinkt alsook het stressgehalte dat je per dag te verwerken krijgt, van binnenuit voor onzuiverheden kan zorgen. Daar kan je slechts gedeeltelijk van buitenaf op inwerken. Daar kan je dan met het drinken van zuiver water een goeie reinigingsbeurt geven. Geniet hoe dan ook van het experimenteren want sommige zaken 'moeten' we al doende leren ;-) Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Ik gebruik altijd het huismerk baby wasgel van de AH of etos voor m'n gezicht, ruikt fris en is niet duur! ik vind reinigingsmelk niet prettig en prikt bij m'n ogen, dit is speciaal voor baby's dus mag niet prikken. Ik zweer er al jaren mee. mocht het dan nog nodig zijn gebruik ik soms wat tonic voor de laatste restjes, maar doe ik alleen als ik veel make-up op heb gehad bij een feestje oid. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100