wat is exacte verschil tussen eau de toilette en eau de parfum, in geur, sterkte, etc.? en blijf je eau de parfum zelf ook langer ruiken?

ik heb n aantal favo geurtjes, allemaal eau de toilette. ik gebruik al meerdere jaren n aantal dezelfde geurtjes. zelf ruik ik het watertje bijna niet meer, ik moet me er dan echt even op concentreren om het bij mezelf te ruiken. nu moet ik wel zeggen dat ik vrij lichte en frisse geuren gebruik, o.a. Mexx Woman en Davioff Cool Water. anderen ruiken mn geurtje wel, ik krijg regelmatig als iemand langs me loopt te horen; wat ruik je lekker. dus dat is wel prettig! ;-) haha

maar goed, ik ben dus benieuwd naar n aantal dingen;

1. bestaat er van elk geurwatertje eigenlijk n eau de toilette en n eau de parfum?
2. ruiken beide hetzelfde of is er n duidelijk verschil geur tussen beide? en is de parfum veel "zwaarder"? (hou zelf nl erg van lichte en frisse geuren)
3. blijf je de parfum zelf ook beter/langer ruiken? of ruik je ook de parfum uiteindelijk zelf niet meer na langer gebruik?
4. klopt het dat de meeste vrouwen en misschien ook wel mannen na langere tijd haar/zijn eigen geurtje zelf niet meer ruikt?


thanks alvast!!

Weet jij het antwoord?

/2500

1. Vaak wel maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. 2. Sterkte van geur verschilt. Als jij 10 spuitjes van eau de toilette op spuit ruikt dat bijna het zelfde als 1 spuitje eau de parfume. 3. eau de parfume blijf je langer ruiker, dit komt omdat het meer geconcentreerd is. Dus mensen met een gevoelige huid krijgen vaak last van uitslag met branderig gevoel. 4. Je ruikt het wel, maar het valt niet meer op. Je raakt er aan gewend. Net als je op vakantie bent geweest, je komt thuis en je ruikt de geur van thuis. Als je elke dag thuis zit zal dit minder snel opvallen.

Bronnen:
Heb bij ici paris gewerkt!

het verschil ligt aan de verhouding van de mengsels alcohol, water en de geurstoffen. In parfum is de geur sterker en zal daardoor ook langer blijven. De juiste manier van spuiten is ook belangrijk. ( officieel dan...) bijv. eau de toilette werkt het best op frisse plekjes. ( zie het als deo. Als je dat onder je oksel doet is het fris waar het moet zijn. Spuit je daar parfum, dan zal het nooit t frisse effect hebben als de deo... Dat het sterker ruikt en langer blijft klopt ook. Dat ligt dus aan de verhouding van de mengsels. Ik dacht dat parfum maximaal 3 mengsels mocht hebben. dta noemen ze dan lagen. elke laag is bedoeld voor de periodes van de dag... laag 1 is bijv het laagje wat er als 1e afgaat. de zware geur ( als je net het feest binnenloopt zeg maar) laag 2 blijft eenbeetje tussen 1 en 3 in. Terwijl 3 de geur is die blijft hangen. ( wanneer je dus kan zeggen die ruikt lekker maar niet TE) terwijl dat met laag 1 vaak dus wel het geval is. Dus het is ook heel belangrijk dat je maar een paar druppels op de juiste plekken dipt. ( Eau de toilette is meestal een verstuiver. daarmee spray je dus over bijv je kleding. ( parfum nooit) dat zal ook eerder vlekken door de mengsels. het lijkt en is ook iets vettiger, dikker...)) Maar Eau de toilette blijft dus minder lang. ( op de huid) maar wel in de kleren.. dus het je toch weer hetzelfde effect. Dat je langer 'lekker ruikt' Zelf de geur niet meer ruiken, kan kloppen. Zie het als een ruimte waar iemand zweetvoeten heeft. je gaat aan geur wennen. Stank ook. Dus uiteindelijk is het niet meer echt storend en ben je er aan gewend. ( ondanks dat een ander het wel helemaal beleefd zoals jij het 'hoort te doen' Maar dat is een natuurlijk proces van je geuropname en het menselijke lichaam. Waarom.. weet ik niet precies. En de vraag of elk merk zowel parfum als eau de toilette heeft? Nee. De meeste parfums zijn toch wel franse merken. Chanel was en is een zeer bekende ( chanel 5 bijv) En de fransen hebben we de naam van parfum. maar de oorsprong komt van de egyptenaren. Hoe wee tik dit? Ooit een keer een ex gehad die zelf parfums maakte ;) Toegevoegd na 3 minuten: parfum smeer je op je huid ( polsen of schouders en achter de oren) of op speial places als je andere plannetjes hebt die nacht ... . En eau de toilette sput je over je heen en je kleren. zal niet echt vlekken geven als je het sprayed...(moest er nog bij. )

Parfum of eau de toilette Het verschil tussen parfum en eau de toilette is de parfumconcentratie. In parfum ligt dit percentage tussen de 15 en 30 procent concentraat in 90 procent alcohol. Eau de toilette bevat 5 tot 10 procent parfumconcentraat in een oplossing van 85 procent alcohol. Daar tussenin zit nog de eau de parfum. Eau de parfum bevat 10 tot 15 procent concentraat vermengd met 90 procent ethanol. Parfum is het duurst, maar je hebt er wel veel minder van nodig en het blijft langer hangen. Wist je dat... ... je maar zo'n drie verschillende geuren na elkaar kunt onderscheiden? Snuif je meer dan drie luchtjes op in de parfumerie, dan ruik je het verschil niet meer. Het heeft dus ook weinig zin alles in een keer uit te proberen. ... door het over elkaar wrijven van je polsen na het aanbrengen van je parfum de geur juist afneemt? Je maakt de molecuulstructuur stuk. Gewoon even laten drogen dus! ... je geur het best te ruiken is wanneer je deze op warme plaatsen aanbrengt? De beste plekjes zijn dan ook je slapen, je hals en nek, je polsen, binnenkant van de ellebogen en achter je oorlelletjes. Ook de plooi onder je borsten, je knieholten en je enkels zouden vanwege de temperatuur geschikt zijn. ... je jouw luchtje het beste aan kunt brengen na het douchen of badderen? Hierna zijn je poriën namelijk open en neemt je huid de geur beter op. ... je neus went aan jouw parfum? Dat betekent dus dat je op een gegeven moment zelf je eigen luchtje niet meer ruikt, maar anderen wel! Breng dus niet ineens meer op dan normaal: daar doe je niemand een plezier mee! ... ... ondanks de talloze parfums die we opspuiten, feromonen nog altijd de grootste aantrekkingskracht op het andere geslacht uitoefenen? Feromonen zijn hoog werkzame natuurlijke chemische bestanddelen die door zowel mensen als dieren worden afgescheiden om soortgenoten van de andere sekse aan te trekken (bron: www.feromonen.nl). Er zijn zelfs parfums waaraan feromonen toegevoegd worden! Helaas is het niet zo dat ineens alle mannen achter je aanlopen (hoewel, helaas...?), maar onderzoek wijst uit dat het wel degelijk het gedrag in sociale situaties beïnvloedt. Zo zouden anderen vriendelijker en opener zijn naar iemand met een feromonenparfum.

Hi, ik ga ook nog even je vraag beantwoorden, omdat ik het er niet helemaal mee eens ben. 1. Meestal brengen fabrikanten óf eerst een eau de toilette óf eerst een eau de parfum uit (al dan niet samen met de douche, body en deo). Verkoopt de geur goed, dan maken ze de andere variant er soms bij. Er kunnen ook andere, niet -commerciele redenen zijn om wel of niet de lijn uit te breiden, maar meestal werkt het wel zo. 2. De geur ruikt niet exact hetzelfde, omdat het dan niet meer zo spannend is. Eau de parfums mogen wat intenser ruiken, daarom zijn frisse geuren vaak geen eau de parfum. Eau de toilettes ruiken vaak lichter en sprankelender en vervliegen dus ook sneller. Eau de toilette (edt) en eau de parfum (edp) zijn wel in harmonie met elkaar, dus je kunt de edt bijvoorbeeld overdag gebruiken en de edp savonds. 3. Vanwege de concentratie geurstoffen in het edp, blijf je die langer ruiken. Vaak voegen ze een intensere 'noot' toe, zodat je het langer ruikt. Edp én edt bestaan allebei uit topnoten, hartnoten en basisnoten. Top ruik je de eerste 10 minuten, het hart ruik je het grootste deel van de dag en de basis is vaak wat je ruikt als je je kleding uittrekt om naar bed te gaan. 4. Je neus/hersens raakt inderdaad gewend aan je eigen geuren, de geur wordt niet meer als 'nieuw' gesignaleerd. Anderen ruiken het nog wel, dus overdadig sprayen is zonde. Wat je kunt doen om een geur langer te laten ruiken, is de douchegel en/of de bodylotion en/of de deo te gebruiken. Door in laagjes te parfumeren vervliegt de geur minder snel. Ohja, de volgorde van intensiteit van geuren, beginnend bij de meest intense: Parfum (extrait), eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne. Er zitten nog kleine toevoeginkjes bij als 'absolue' en 'eau fraiche', maar das teveel info om nog toe te voegen. Voor heren wordt heel af en toe edp gemaakt. Zij hebben echter wel after shave, maar ik ben in bovenstaand antwoord uit gegaan van parfums voor dames.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100