Is er een medische verklaring, dat er meer baardgroei is aan de linkerhelft van mijn gezicht dan de rechterkant?

De vraag is al eerder gesteld, maar ik wil weten of het medisch te verklaren valt.

Weet jij het antwoord?

/2500

De mate van baardgroei is onder andere afhankelijk van je genetisch achtergrond, dus kijk vooral of het in je familie ook voorkomt. Daarnaast bepalen vitaminerijke voeding en voldoende slaap de snelheid waarmee het gezichtshaar groeit. Gebrek aan vitaminen, slechte slaap en/of stress zouden voor een verstoring in regelmatige baardgroei kunnen zorgen. Mocht het echter niets te maken hebben met voeding of een genetisch achtergrond, dan kunnen de verschillen ontstaan doordat je gezicht niet goed schoon is. Als je goede baardgroei wilt hebben is het aan te raden om je gezichtshuid schoon, gehydrateerd en vrij van dode huidcellen te houden door bijvoorbeeld ééns in de zoveel tijd te peelen.

Bronnen:
http://www.ehow.com/how_4422177_grow-facia...

Het zou kunnen, als je linkshandig bent dat je links iets snellere haargroei hebt. Ik heb de zelfde ervaring.

Het volgende zou je een medische verklaring kunnen noemen, het zou ook een biologische verklaring kunnen zijn: De mens is nooit geheel aan beide kanten gelijk ontwikkeld. Gezichten zijn ook nooit volledig links en rechts gelijk. Mensen hebben bv een grotere voet, of een kromme vinger aan een hand. Bij is de baardgroei op dit moment aan een kant sterker dan aan de andere kant. Dat hebben meer mannen, is mij opgevallen in de loop der jaren. Misschien vind je het nog vervelend, maar het verschil zal waarschijnlijk door het vele scheren wat bijtrekken, en op den duur wen je eraan. Het hoort dan bij je. Toegevoegd na 9 uur: Dit is dan tevens de medische verklaring: het zit in de genen.

Als zaken per kant van het lichaam verschillen is er vrijvel altijd een neurale oorzaak (soms verstopte slagaders). De haarfollikels zijn voorzien van zenuwen en kunnen zelfs in reactie op prikkels cortisol vrijmaken. Dat werkt wat remmend op de haargroei. Precieze syndromen zijn niet zo 1 2 3 te vinden, de bron hier is van de New York Times, dus behoorlijk betrouwbaar.

Ik heb dat ook een beetje, ik weet niet hoe dat komt. Zelf denk ik doordat ik op de ene kant van mijn gezicht slaap, en daardoor mijn baardgroei wat anders is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100