Wat kan dit zijn: Een grote rode kring op mijn arm waar eerst een muggebult zat?

Dit leek eerst op een muggenbult met een grote bult erom heen. En nu is de grote bult eromheen weg maar heb ik wel dit over... (Zie afbeelding )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een allergische reactie op het gif. Je immuuncellen zijn daar actief en zorgen voor de roodheid. Dit kan een reactie zijn op een muggensteek (gif) of een ander insect. Toegevoegd na 5 minuten: Omdat je beschrijft dat je eerst een bultje had zou ik in eerste instantie zeker niet aan een tekenbeet denken. Ook met dit weer liggen muggen voor de hand. Ze zijn weer volop actief. Als dit dinsdag nog zo eruit ziet of groter is geworden zou ik wel adviseren langs de huisarts te gaan. Toegevoegd na 7 minuten: Het gelige plekje waar de muggenbult heeft gezeten lijkt me ook een beetje ontstoken. Probeer het ook goed te ontsmetten, eventueel met wat azijn als het open is en je dat durft (kan wel pijn doen). Toegevoegd na 10 minuten: Als je wordt gebeten door een teek en een ring zichtbaar wordt zoals in bijgaande afbeelding, dan moet je zeker even naar de dokter. Op jouw foto zie ik echter alleen wat roodheid om de plek heen waar je bent gestoken. En op die plek is het gelig, wat duidt op een ontsteking.

Muggenbulten geven ook wel eens een rode plek om de bult heen, die nog even kan blijven als de bult zelf al weg is. Maar het zou ook een tekenbeet kunnen zijn! Ik zou het tot maandag aankijken, is de bult dan nog niet weg, lijkt het me verstandig contact op te nemen met je huisarts. Toegevoegd na 40 seconden: Bedoel natuurlijk tot dinsdag, morgen zijn de meeste huisartsen niet beschikbaar (2e pinksterdag).

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Het kan een muggenbult zijn. Bij mij zien muggenbulten er ook zo uit. Ik reageer allergisch op muggenbulten en in de loop der tijd worden de bulten steeds groter. Bij mij kunnen ze zo groot worden als een hele onder- of bovenarm of een heel onder- of bovenbeen. Dat lijkt extreem, maar het kan. Als het binnen een week weer weg is, hoef je je geen zorgen te maken. Als het langer duurt, zou ik je adviseren om naar de huisarts te gaan. Als het in de toekomst vaker gebeurt, of je muggenbulten worden steeds groter, kun je ook naar je huisarts gaan. Wellicht kun je dan medicijnen krijgen om de allergische reactie te onderdrukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100