Wat kan ik nog meer doen aan een ontstoken teen (binnen-zijkant)?

Ik ben hiervoor al een keer daar de huis arts geweest en die heeft de ingegroeide nagel "er uit" gehaald. Dat was denk ik nu een jaartje geleden. Maar het doet nog steeds heel erg pijn, het is weer erger nu, en er komt ook een beetje pus uit. Soda badjes helpen ook niet echt. Wat kan ik dus nogmeer doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Terug naar de huisarts en eventueel een verwijzing voor een kleine chirurgische ingreep in het ziekenhuis halen. Ik ken iemand die zo van het probleem afwas. Wel een chauffeur meenemen naar het ziekenhuis; je kunt niet rijden!

Toch weer terug gaan naar de ha, je gaat anders te veel doktoren. Zelf werd ik toen doorverwezen naar podoloog, die hadden een beugeltje gemaakt dat het niet meer kon gebeuren.

Als je er vaker last van hebt (en zeker als er pus uitkomt) even een verwijzing naar de chirurg vragen. Zoalst het bijvoorbeeld in Arnhem gaat: die verdooft dan met twee spuitjes, haalt een reepje nagel weg, en behandelt de nagelwortel met 'fenol', een etsende vloeistof, waardoor het stukje nagel wat steeds ingroeit niet meer terugkomt. Dan krijg je een drukverband dat je twee dagen laat zitten, dan kom je terug op de poli waar ze je verband verwijderen en controleren ze de wond. Als het goed is ben je daarna er definitief vanaf. Verder: altijd je teennagels recht afknippen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100