Hoe gebruik je parfum zodat je het op ze best maar niet te overheersend ruikt?

He,

Mijn hobby is parfum.
En doe het elke dag op.
Maar soms loop ik op straat en dan loop je achter iemand en dan hangt er zo'n soort wolkje achter diegene zegmaar.
Niet te overheersend natuurlijk, die heb je er ook bij.
Maar, hoe doe je dan het best je luchtje op (geen echt parfum maar eau de toilette of eau de parfum), dat je een wolkje krijgt? En welke plekken zijn toch het best?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die mensen spuiten vaak meerdere keren per dag parfum. Als ze langslopen dan ruikt dat wel lekker, maar als je in gesprek bent met zo iemand dan stik je haast van de (parfum) Stank. Gewoon 1 x opspuiten `s ochtends is genoeg. De geur blijft de hele dag bij je. Je ruikt zelf op een gegeven moment je eigen parfum niet meer, maar als jij `s avonds iemand in je omgeving vraagt of die je parfum nog ruikt dan is het antwoord ja.

Om de 3 à 4 uur 2 spuitjes en uit smeren op je kin of wangen werkt bij mij perfect.

Niet te veel in een keer opspuiten en op strategische momenten. En dan het beste onder de kleren (bijvoorbeeld de kraag). Dan is het niet te overheersend, terwijl je toch lekker ruikt.

De beste plekken: plaatsen waar je huid net iets warmer is dan op andere plekken, want dan komt de geur steeds vrij. Op je polsen, achter je oren, eventueel in je hals. Een parfum ruik je beter dan een eau de toilette (die vervliegt ook sneller, zodat je 'm bijna helemaal niet meer ruikt). Voor overdag is een eau de toilette het beste. Wat je ook zou kunnen doen: van dezelfde geur zowel een eau de toilette en de iets sterkere eau de parfum kopen, de eau de parfum 's ochtends aanbrengen op je polsen, hals, en achter je oren, en dan eventueel 's middags een vleugje eau de toilette extra aanbrengen (eventueel kun je ook kijken of jouw geur ook als douchegel of zo te krijgen is). Probeer 'mixen' te voorkomen, die kunnen vreemde effecten geven - dus pas op als je ook sterk ruikende wasverzachter gebruikt bijvoorbeeld. Je wilt niet dat je ruikt naar een potpourri van en je douchegel, en je andersruikende parfum, en je wasverzachter met weer een andere geur. Als je een goede geur hebt, hoef je niet veel aan te brengen (zeker niet als je ook dezelfde douchegel/bodymilk/wat dan ook gebruikt). Probeer het eens uit, en vraag dan eens in de middag aan mensen of ze ruiken wat voor geurtje je ophebt (niet zozeer het merk, maar ze zullen kunnen zeggen of ze ze lekker vinden ruiken of niet).

Welke plek het beste is om parfum op te brengen is bij ieder verschillend. Maar je zou het eens kunnen proberen om een hèèl, hèèl klein beetje op je hoofdhaar te besprenkelen. Het kan n.l. al snel tè veel zijn.

De hoeveelheid sprays liggen net aan je leeftijd en of het Eau de Toilette of Eau de Parfum is. Zelf hoor je je parfum niet goed te ruiken. Als je wel eens mensen opmerkingen hoort maken over een bepaalde geur (jouw parfum) die 50 cm van je staan. Dan gebruik je teveel. Als ze je een knuffel geven en ze ruiken het niet; dan mag je wel wat meer gebruiken. Het moet zo zijn dat als ze dicht bij je in de buurt komen, zoals bij een knuffel, je het ruikt. Eén tip: wrijf je polsen niet over elkaar als het parfum erop zit. Dit laat het parfum zich verkeerd mengen met je houd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100