Is het veelvuldig gebruiken van Dettol zeep echt slecht?

Ik reageerde laatst op een vraag waarin ik Dettol handzeep (die electronische) als antwoord gaf. Hierop kreeg ik de reactie dat het slecht is om deze zeep dagelijks te gebruiken.

Is dit echt zo... en waarom dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als verpleegkundige kregen we regelmatig klinische lessen van een dermatoloog. Hij zag veel patiënten in zijn praktijk met huidklachten t.g.v. het gebruik van (te veel) zeep. Zelfs gewone zeep en douchegels kunnen schadelijk zijn vanwege de ontvettende werking. Het droogt je huid uit met als gevolg schilvervorming en jeuk. Door krabben kun je de huid dan makkelijk beschadigen waardoor er ziektekiemen naar binnen kunnen dringen. Met het gebruik van dergelijke zepen en douchegels moet je daarom spaarzaam zijn, zeker als je meer dan 1 maal per dag doucht. Gebruik liever zeepvrije emulsies zoals Sanex of Neutral. Dettol is helemaal slecht omdat het antiseptisch is en veel te veel bacteriën doodt. Zolang je niet overgevoelig bent voor bacteriële infecties (kankerpatiënten die kuren b.v.) of moet opereren (chirurg) is dit volkomen overbodig. Ons lichaam kan makkelijk die honderden bacteriën aan die op onze handen blijven zitten na een wasbeurt met normale zeep en dat is goed voor je natuurlijke weerstand. Tja, en dan die elektronische pomp: Inderdaad zoals in de link geplaatst door Amadea wordt gezegd. Het werkt op batterijen, zoals teveel apparaten op batterijen werken. Niet echt goed voor het milieu, dus ook vanuit dat standpunt gezien: slecht

Bronnen:
http://www.spotsdoorzien.nl/dettol-werkt-v...

Nee dat valt best mee. Dettel dood alleen bacteriën bij overmatig gebruik kan de huid wel wat uitdrogen maar dan kan je ook eventjes handcreme gebruiken.

Ik schrok ff door de link van Amadea in de reacties: een antibioticum in dettol? Gelukkig niet, er zit een antisepticum in: Chloorxylenol (hierover kan ik weinig vinden) In de 3e bron de officiele informatie over Dettol. o.a.: Langdurig gebruik op de huid wordt ontraden. Over het gebruik van dit middel tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend. Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts. Het is niet bekend of dit middel in de moedermelk terechtkomt en of het schadelijk voor de baby. Behalve bij wondjes is er geen reden om Dettol te gebruiken. Als je doorzoekt op de stof Chloorxylenol en ervan uitgaat dat het een verbinding tussen chloor en xylenol is dat wordt je niet vrolijk http://nl.wikipedia.org/wiki/Xylenol http://nl.wikipedia.org/wiki/Benzeen http://nl.wikipedia.org/wiki/Xyleen Ik weet niet of het gevaarlijk is, maar de stof zit wel in die hoek.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chloorxylenol
http://nl.wikipedia.org/wiki/Desinfectans
http://www.efarma.nl/pages/winap.asp?ID=13...

Sowieso is het ontzettend slecht om te vaak gebruik te maken van te hardnekkige zeep. Zeep staat er om bekend te reinigen, echte goede zeep reinigt dan ook echt alles, dus ook het natuurlijke vette laagje wat op de huid zit. Was je dit ermee af, dan ontstaat de kans dat de huid uit gaat drogen. En je weet wat daar de gevolgen van zijn. Was dus bijvoorbeeld de handen regelmatig gewoon alleen met water. Wat de huid ook nog extra kan laten uitdrogen, is het te heet wassen van de handen! Het is maar een tip, maar waarschijnlijk wel waardevol betreft het uitdrogen van de huid!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100