Hoe haal je zwarte restjes van pleisters van de huid op een veilige manier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

met babyolie, of speciaal reiniger voor pleisterresten

Een beetje nagellakremover werkt altijd perfect. Gewoon een beetje op een wattenschijfje doen en je kan het er makkelijk afwrijven.

Pleisterresten kun je eenvoudig verwijderen met wat alcohol, nagellakremover, babyolie, massage-olie boter of azijn. Succes!

Olie op een wattenschijfje maakt dat je aardig kunt boenen zonder dat je huid kapot gaat. Elke olie is hier in principe geschikt voor: baby-olie (werd al genoemd) maar evengoed zonnebloemolie, zoete olie bij de apotheek vandaan, of olijfolie. Je kunt ook wasbenzine gebruiken, maar doe dat alleen als de huid intact is, en je geen hele gevoelige of dunne huid hebt. Ook niet in de buurt van ogen of slijmvliezen. Daarnaast zijn er nog van die 'remove'-doekjes en andere merken bij de apotheek te krijgen. Worden gebruikt om resten van medicatiepleisters en stomaplakken te verwijderen. Daar zit alcohol in of een aceton-achtig spul, dus bij een gevoelige of al kapotte huid zou ik het echt op de olie houden. En verder weken, dus gewoon terwijl je onder de douche staat lekker ruim douchegel of olie gebruiken, en net zo lang weken tot alles los is. Voor de laatste restjes gebruik je dan een doekje met olie of zo'n speciaal doekje voor het verwijderen van pleisters.

Make-up remover op een wattenschijfje werkt goed, het is zacht voor je huid want je kunt het op je gezicht gebruiken.

Met wasbenzine gaat het prima.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100