Hoe lang is een mascara houdbaar als hij 1 keer geopend is?

Ik weet dat mascara zo'n 3 maanden houdbaar is omdat steeds als je m gebruikt er bacterien bij komen. Maar ik had voor kerst een waterproof mascara gebruikt die ik 1x op heb gedaan, daarna niet meer geopend. Wanneer is die onbruikbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

ongeveer een half jaar geloof ik.

Volgens mijn parfumerie drie maanden.

Als het goed is, staat er een afbeeldinkje op je mascara of het doosje, van een geopend potje. Daarin staat een getal, in combinatie met een 'm', wat staat voor 'maanden'. Dat potje betekent: 'na opening x maanden houdbaar'. Als je de afbeelding niet kunt vinden, kun je uitgaan van 3 tot 6 maanden. Je merkt snel genoeg of je irritatie krijgt, dat 'ie uitgedroogd is of dat 'ie niet fris meer ruikt. Tot die tijd; gewoon lekker gebruiken! Succes.

I.v.m. met het vocht gehalte welke verdampt, en zeker in de winter maanden is het echt niet langer houdbaar dan 4 maanden. Bruikbaar is weer wat anders.

Ik heb een half jaar met een mascara gedaan en dat ging wel prima. Maar daarna zakte het uit en het stonk. Het was wel een heel goedkope mascara, dus ik weet eigenlijk niet of je een dure langer kunt houden.

het ligt eraan wat voor mascara het is. Maar de meeste mascara's houden het wel ongeveer een half jaar uit. Maar als je je mascara vind stinken kan je hem maar beter niet meer gebruiken.

De houdbaarheid op de verpakking geeft aan voor hoe lang de fabrikant kan garanderen dat het product goed is. In werkelijkheid kun je producten vaal veel langer gebruiken dan dat. Ik heb zelf een mascara al een half jaar liggen die het nog prima doet. Zolang hij niet vies gaat ruiken en je er geen allergische reacties van krijgt of ontstoken ogen kun je het nog prima gebruiken :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100