Hoe moet ik mijn huid het best beschermen tegen de kou?

Momenteel is het erg koud hier, tot zo'n -10°C. (!), en er is ook veel wind. Als ik elke dag naar school ga, doe ik een crème van Diadermine op, waarmee mijn huid normaal gezien goed bleef heel de dag. Nu, waarschijnlijk door de kou en de snijdende wind, voelt mijn huid tegen de middag droog en pijnlijk aan. Iemand een tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn arts had mij een crème met vaseline voorgeschreven, dit spul werkte ideaal! Had nergens last van, behalve dat mijn huidje beetje vettig werd, maar na het schoonmaken was het gewoon weg. En had ik een mooie flexibele huid.

je zou eens uiercreme kunnen proberen.. die gebruikte wij vroeger al als bescherming tegen de kou... en daarnaast je lichaam goed beschermen tegen de koude..ook je hoofd en gezicht..

Bedek je huid zoveel mogelijk met je sjaal en muts. Een bivakmuts is zo gek nog niet maar kijk uit dat je adem het textiel niet vochtig maakt want dan bereik je een averechts effect. En inderdaad, een oude elfstedentruc is je aan de buitenlucht blootgestelde huid in te smeren met een niet al te dunne laag vaseline.

ga op zoek naar een creme die lipiden (vetten) en vochtvasthoudende bestanddelen bevat. www.beautyinnederland.nl/content/83/101

Als het maar vette cremes zijn die weinig vocht bevatten, als er te veel vocht in zit zal het vocht op je huid bevriezen. En ieder keer als je naar buiten gaat opnieuw een laagje aanbrengen.

Een tip van de modellen: twee keer je gezichtscreme aanbrengen kan helpen tegen de droogte en bij de verwarming een bakje water zodat het niet te droog binnen is.