Hoe zorg ik dat die eeltpleisters er niet af vallen?

Ik heb een soort van eeltpit onder m'n voet en heb er eeltpleisters voor gekregen. Op de achterkant van het doosje staat dat het belangrijk is alleen de verhoornde huid met de pleister af te plakken. Dat is dus maar een klein stukje. De pleister moet vervangen worden na 2 dagen. Maar iedere keer zie ik na een uur dat ie er al af is...

Weet jij het antwoord?

/2500

er een smal snelverband om de hele omtrek van de pleister doen en dit dagelijks vervangen i.v.m. eventuele zweetlucht welke blijft hangen.

Je kan er een gewone pleister overheen plakken. Die zijn langer en kun je elke dat vervangen. Zijn ook nog goedkoop.

Ik begrijp dat het gaat om een eksteroog of likdoorn, daar kun je ook speciale pleisters of aanstipvloeistof voor kopen, dit blijft beter zitten, omdat de vorm van de pleister is aangepast op een eeltpit, de aanstipvloeistof kan er sowieso niet afvallen.

Bij het kruidvat hebben ze leukopor (dit is papier) van 2,5 cm breed, maar dit gaat stuk. Daarnaast hebben ze ook op linnenbasis dezelfde rol (weet alleen geen naam) het is ook 2,5 cm breed. Als je dit even rond je voet doet, blijf je pleister wel zitten. Ik las dat je de pleisters heb gekregen? Misschien van een huisarts. Let op: een pleister over een likdoornpleister plakken mag NIET bij iemand met suikerziekte, omdat de huid onder de pleister week wordt en open kan gaan, en wondjes aan een voet gaan bij iemand met suikerziekte heel moeilijk dicht. Wat ook een mogelijkheid is: Ga even bij een pedicure langs, alleen om die likdoorn te verwijderen, (dit kost meestal maar een paar euro) met een paar minuten ben je van je likdoorn af. Als je met pleisters aan de gang ga, heb je vaak meerdere pleisters nodig om de likdoorn te verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100