Is zo'n UV brilletje nu echt nodig tijdens het gebruik van de gezichtsbruiner?

Een aantal weken geleden heb ik een gezichtsbruiner gekocht, in het begin telkens het brilletje opgezet als ik er voor ging zitten maar de laatste tijd heb ik die eigenlijk nooit meer op. Ik merk geen verschil aan mijn ogen of ik nou met of zonder brilletje voor het apparaat heb gezeten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, want de UV straling is erg schadelijk voor je tere oogleden. Misschien vind je het niet leuk staan maar daar is het ook niet voor. Bescherm je ogen!!

Ik had in het begin geen last maar naderhand gingen mijn ogen steeds meer jeuken. Met gebruik van het brilletje ging het branderige gevoel en de jeuk weer weg. Verschuif m wel steeds. Uiteindelijk zie je m toch zitten en tja... Witte wallen look??? ;))

Geen idee, ik zet hem nooit op. Ik lig toch ook niet in de zon met mn zonnebril op? Maar goed, echt weten doe ik het niet... Maar heb met mn 37 nog steeds geen bril nodig en lig toch echt regelmatig onder die bank.. :-)

Ja! Het brilletje is van groot belang. Je ogen raken anders beschadigd. Vooral het netvlies. Verder wil ik je als tip meegeven: een blanke, gladde huid ziet er beter uit dan een bruine huid dat eruit ziet als een verkreukelde krant. M.a.w. ga niet te vaak en gebruik goede beschermingsproducten.

Bronnen:
Zelf de beschadigingen van een zonnebank...

UV licht veroorzaakt staar aan je ogen. Om dat te voorkomen moet je die bril op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100