Staat er een leeftijd op wanneer je cosmetica (make-up) mag gaan gebruiken?

Gewoon een vraag omdat ikzelf een meisje ben en graag make-up op doe en het soms misschien wel te veel word.
vanaf wanneer mag je eigenlijk chirurgische ingrepen ondergaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Make-up maakt je mooier, maar is zo slecht voor je huid, dat je er uiteindelijk eerder oud (en dus in de ogen van sommige mensen lelijker) door wordt. Hoe later je daar mee begint, hoe beter dus. En hoe minder, hoe liever. Dertien tot vijftien jaar is an sich een redelijk normale leeftijd, zeker om wat te experimenteren, al heb je het dan in de regel nog helemaal niet nodig, en is het - zeker in combinatie met jeugdpuistjes- qua huid ook niet het beste moment. Tegen dat je 20 bent, ga je het dan - zeker voor je eigen gevoel- zelfs al 'nodig' hebben. Plastische chirurgie mag je vanaf je geboorte al ondergaan, mits dat medisch noodzakelijk is. (Denk aan een hazelip of een klompvoet, of ernstigere afwijkingen). Cosmetische chirurgie is een heel ander verhaal. Daarvoor moet je minimaal uitgegroeid zijn. Als het echter niet gaat om in het oog springende misvormingen, kun je je beter voor je pakweg vijftigste helemaal niet op dat glibberige pad begeven. Mooier word je er in de regel niet van - integendeel - en elke operatie is een risico dat vaak het resultaat niet waar is. Natuurlijk ; er zijn legio vrouwen tegenwoordig die het de normaalste zaak van de wereld vinden en het 'noodzakelijk onderhoud' noemen ; maar wees nu eens heel eerlijk en kijk eens heel goed naar die rare plastic koppen ; zou daar écht zinnige levenswijsheid uit komen ? Vaak zijn ze de onzekere puber-image-angst nog niet eens te boven, al hebben ze vaak al volwassen kinderen. Wacht voorlopig eerst maar eens de puberteit af, en probeer je lekker te vinden in je eigen vel, zonder daar onevenredig veel tijd, energie en geld in te stoppen.

Voor make up is geen leeftijd. Chirurgische ingrepen kunnen als ze nodig zijn vanaf de geboorte uitgevoerd worden. Maar jij zal cosmetische ingrepen bedoelen, dat hangt erg van de situatie af en zal bij jonge kinderen bv kunnen bestaan uit de behandeling van flaporen. Voor ' niet nodige' ingrepen zal je 18 moeten zijn en veel geld moeten sparen.

Uhh nou er is indderdaad geen leeftijd voor je huid! Maar het is inderdaad best slecht voor je huid je porien raken verstopt enz.

Geen leeftijd voor make up, maar kijk eens naar het programma "snog, marry, avoid" op TLC. Daar blijkt elke keer dat jongens meisjes die weinig/geen make up ophebben leuker vinden en minder ordinair. Cosmetische ingrepen worden pas uitgevoerd als het betreffende lichaamsdeel volgroeid is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100