Hoe voorkom je puistjes?

Hoe voorkom je, naast de gebruikelijk manieren zoals "clearasil", puistjes. Kan dit ook door bv. iets speciaals te eten?

(let op, ik zoek geen antwoord van: eet geen vettige dingen, je poriën raken verstopt etc. Ik weet wat de oorzaak is, maar ik wil weten of er ook een andere manier is om het te VOORKOMEN!) M.a.w. is er iets wat je kunt eten die deze vettige dingen "neutraliseren" zodat je poriën niet of minder verstopt raken? (bron a.u.b.)

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik wil dus ANDERE manieren weten.

De volgende heb ik gegeven:
- Eet minder vette dingen (denk dus aan chocolade, friet etc.)
- Gebruik huidverzorgingsproducten zoals clearasil.

Zijn er andere manieren om dit te VOORKOMEN.

Toegevoegd na 41 minuten:
Met voorkomen bedoel ik in dít geval dus: Voorkomen vóórdat er iets gebeurt.

Dus niet de huid "bewerken" om zo te voorkomen dat er geen puisjes ontstaan, maar voorkomen dat er überhaupt de mogelijkheid is puistjes te krijgen. (een voorbeeld zou dus zijn, minder vettig eten, maar is er een andere).

Toegevoegd na 2 uur:
Omdat het nogal veelzijdig kan worden opgevat, nog een toevoeging:

Uiteraard kun je niet weten of je "anders wel" puistjes had gehad, maar misschien is er een onderzoek gedaan waarbij aangetoond werd dat een bepaalde stof de vorming van puisjes onderdrukt, belemmert, voorkomt, tegenhoud etc. M.a.w. zonder dat spul krijg je gemiddeld 10 puisjes, met dat spul maar 3 (ofzo).

Weet jij het antwoord?

/2500

ga naar de huisarts, en vraag om een recept voor tretinoine- creme. deze creme zorgt voor een versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor je puistjes en mee-eters bestrijdt en voorkomt. uit ervaring kan ik zeggen dat je er een mooiere huid van krijgt, met fijnere porien.

nee op een andere manier dan gezond eten, goed reinigen en voldoende water drinken kan dat niet.

Citaat: Met voorkomen bedoel ik in dít geval dus: Voorkomen vóórdat er iets gebeurt. Dat kun je dus nooit te weten komen. De mogelijkheid, dat geen puistjes had gekregen is niet uit te sluiten. Verder heb ik ooit gehoord, dat DE manier om puistjes te voorkomen is om op zo jeugdig mogelijke leftijd seksueel contact te hebben. Schijnt een probaat middel te zijn. Helaas heb ik dat zelf nooit kunnen uit proberen, omdat mijn jeugd geheel puistloos was.

De acne lijn van sea line is goed. En anders kan je je ook laten behandelen bij de schoonheidsspecialiste, dmv een ipl behandeling of een goede reinigende behandeling. Stop met clearasil want dan vererger je het. (zeg ik uit eign ervaring)

Als een persoon die jaren acne gehad heeft kan ik je mischien helpen... Ik vroeg deze vraag ook aan mijn dermatoloog en ze zei dat eten niks met puistjes te maken hebben. Wel andere zaken zoals emoties kunnen ervoor zorgen dat het vaker voorkomt en erger we denken hier aan vooral aan : stress. Maar ook je slecht voelen depressief kan het process versterken. OOk hygiëne heeft niks te maken met puistjes je kan nog zo netjes zijn en puistjes krijgen Het heeft eerder te maken met je hormonen. Puistjes krijg je als je huid vettig is dus het voorkomen van een vette huid kan het een klein beetje tegenhouden. Dit heb ik als tips gekregen. Toegevoegd na 2 minuten: Kortom je kan het niet voorkomen maar je kan je er wel op voorbereiden. Toegevoegd na 2 minuten: Kortom je kan het niet voorkomen maar je kan je er wel op voorbereiden. Toegevoegd na 4 minuten: Enige tip die ik je kan geven is niet teveel stress krijgen

Puistjes voorkomen: Puistjes kunnen o.a. worden voorkomen door rekening te houden met wat je eet. Alcohol, cafeïne, roken, kruiden en voedsel met jodium zoals schelpdieren kun je beter vermijden. Deze producten stimuleren de aanmaak van talg waardoor je een vettere huid krijgt. Daarnaast is het van groot belang dat je je iedere dag doucht, schone kleren draagt en je beddengoed regelmatig verschoont. Puistjes kunnen ook ontstaan door stress, zorg in dit geval voor voldoende ontspanning en nachtrust. Ook hormonale schommelingen kunnen puistjes veroorzaken, zorg voor een regelmatig gebruik van de anticonceptiepil of vraag de dokter naar een andere anticonceptiepil als je veel last van puistjes hebt Het verzorgen van een huid met puistjes: Het is belangrijk dat je zowel ’s ochtends als ’s avond de huid goed reinigt met een milk, wascrème of reinigingsgel en een lotion. Als je make up gebruikt kun je ’s avonds de huid het beste 2 keer reinigen met een milk om er zeker van te zijn dat de huid goed schoon is . Door je huid goed te reinigen raken de poriën minder verstopt. Gebruik 2 of 3 keer per week een scrub. Door je huid te scrubben verdun je de hoornlaag van de huid en geef je de talg een vrije afvoer. Gebruik 1 tot 2 keer per week een diepreinigend masker en stoom je gezicht ook 1 keer per week Succes!

Ik ben niet zo kapot van Clearasil, het is agressief spul en nog harstikke duur ook.... maar goed.. Je kunt het niet voorkomen... Het helpt wel om je gezicht goed schoon te maken. En een creme van de huisarts doet ook wonderen.

voor mij hielp (en helpt nog steeds) het altijd om veel water en karnemelk te drinken...veel water omdat je gewoon veel vocht nodig hebt en in water zit geen troep en karnemelk omdat het je bloed zuivert verder: zorg dat je veel vitaminen binnenkrijgt...bij voorkeur 'echte' vitaminen uit fruit dus..niet van een tabletje (die zijn ook wel goed hoor maar the real deal blijft natuurlijk het beste) en verder: vaak je handen wassen! je raakt je gezicht vaker aan dan je denkt..dus met schone handen voorkom je dat er veel bacteriën in je poriën komen en dus minder puistjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100