Kan botox op vroege leeftijd rimpels verminderen of voorkomen?

De reden dat ik dit vraag is omdat mijn vriendin op haar 20e (ja echt waar) wilt beginnen met botox omdat ze rimpels heeft bij haar gezichtsuitdrukkingen die niet helemaal verdwijnen, alleen op haar voorhoofd. Ik zie er niks van maar blijkbaar is het er wel.

Ik kan het antwoord niet helemaal duidelijk vinden op internet maar er is toch geen positief effect of advies om vroeg te beginnen met botox zodat je op je 30e helemaal geen rimpels meer hebt?

Iemand die op zijn 20e begint heeft toch hetzelfde resultaat als iemand op zijn 35e die voor de eerste keer botox doet?

Ook las ik dat botox juist andere gezichtsspieren meer aan het werk zet en je juist sneller rimpels krijgt, klopt dit ook?

Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Ongeacht de leeftijd waarop je met botox begint, de werking van botox is slechts tijdelijk. Na ongeveer 9 maanden is het uitgewerkt en komen de "verdwenen rimpels" weer terug. De minimumleeftijd voor het gebruik van botox is in Nederland 18 jaar, dus je vriendin kan zonder problemen dit middel gaan gebruiken. Wel bestaat de kans, dat ze door de botox juist andere rimpels krijgt. Doordat door de botox ede spieren in de behandelde zone niet gebruikt kunnen worden, kunnen andere spieren juist getriggerd worden om meer kracht te zetten. Zo kan het gebeuren, dat door de behandeling van de fronsrimpel, er meer rimpels rond de neus ontstaan.

Bronnen:
https://www.botox-centrum.amsterdam/voorde...
https://www.arthurludlage.nl/blog/botox-vr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100