Is uierzalf van Farm-o-San ook geëigend voor menselijk gebruik?

Het gaat mij om advies specifiek betreffende dit merk. Op Internet is informatie te vinden over het gebruik ervan bij dieren, maar niets over bij mensen. Ik kan ook niets vinden over de samenstelling ervan. Graag een onderbouwd antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je kunt de zalf ook zelf gebruiken. Veel veehouders gebruiken uierzalf om hun handen te verzorgen. Farm-O-San Uierzalf is een stevige blanke zalf die een vocht inbrengende, verzorgende werking heeft. De zalf wordt veel gebruikt voor de ruwe, uitgedroogde en schrale huid en voor de behandeling van schrammen of wonden. Farm-O-San Uierzalf is gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in de huid, waarna u van een langdurige werking verzekerd bent. Toegevoegd na 8 minuten: Samenstelling: Water Cetearyl alcohol Paraffinum liquidum Glycerylstearaat SE Vaseline Caprinezuur triglyceride Glycerine Stearinezuur Fenoxyethanol Dimethicon Allantoïne

Bronnen:
http://www.farmosan.nl/contentassets/fc798...

Uierzalf is niet altijd van consistente samenstelling, waardoor het niet als "geneesmiddel" voor mensen geregistreerd mag worden. Het is echter wel goed bruikbaar en het werkt ook bij mensen. Vooral bij schrale handen en lippen en vinger-kloven is het heel goed te gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100