een vriend van mij heeft perongeluk met zijn sigaret tegen mn gezicht gestoot en ik heb nu een klein brandwond een soort klein vlekje, watkan ikdoen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Brandzalf erop doe of ander uierzalf Toegevoegd na 34 minuten: Heeft mij huisarts ook aangeraden

Je kunt niet veel meer doen. Bij elke verbranding is direct koelen onder stromend water belangrijk. Koel de brandwond 10 tot 20 minuten onder de kraan of douche. Gebruik lauw zacht stromend water. Maar daar is het nu te laat voor, denk ik. Smeer zelf niets op de brandwond zonder overleg met de huisarts! Afdekken zorgt ervoor dat de warmte juist in de huid blijft. Er is van geen enkele crème of zalf (van de drogist) aangetoond dat die de genezing verbetert of de kans op infectie verkleint. Een eerstegraads brandwond is een rode, droge, pijnlijke plek. De verbrande huid ziet er hetzelfde uit als bij verbranding door de zon. Een oppervlakkige tweedegraads brandwond is ook rood en pijnlijk, maar nu ontstaan er ook blaren. De wond is vochtig bij kapotte blaren. Bij een diepe tweedegraads brandwond is de huid vlekkerig rozerood met witte plekken. Ook nu zijn er blaren. De wond doet weinig tot geen pijn. Een derdegraads brandwond is geelwit of bruin en voelt stug aan. De wond doet geen pijn, terwijl het juist een ernstige verbranding is. De brandwond is zo diep dat de zenuwuiteinden in de huid kapot zijn. Daardoor voelt u geen pijn meer. Als de huid nog erger verbrandt, ontstaan er zwarte plekken. Afdekken van een droge, rode plek is niet nodig. Als de wond open is of als er blaren zijn, doe er dan tijdelijk een vet gaas op of plastic huishoudfolie. Zo kan er geen vuil bij komen. Zo kan er geen vuil bij komen. Ook gewoon verband of een schone theedoek kan, maar die kunnen vrij snel aan de wond vastkleven.

Bronnen:
https://www.startpagina.nl/v/gezondheid/vr...
https://www.thuisarts.nl/brandwonden/ik-wi...

Komt goed hoor, als het oppervlakkig is en wat rood en licht pijnlijk is het beetje te vergelijken met zonnebrand en vernieuwt je huid zich vanzelf. Desnoods smeer je wat calendula crème van VSM er op, die verzacht wat. Verder zou ik vriend aanraden met roken te stoppen zodat hij jou geen 'pijn' meer kan doen of beschadigen' en zijn lichaam zelf ook wat gezonder houdt ( nee ik ben geen moraalridder :P)

Oppervlakkig - roomboter Bij een oppervlakkige brandwond insmeren met vette roomboter, zo blijft het koel en is er minder kans op een blaar. Grote open brandwond - alleen water en de rest komt later Je bent niet blij als je met allerlei middelen gaat werken als blijkt dat je toch naar de dokter moet. Alleen water en de rest komt later, Als iemand vervoert moet worden wikkel dan het verbrande deel in een NATTE Theedoek (gestreken). A.u.b ga niet lopen duvelen met een brand wond, open brandwonden zijn een directe verbinding met de bloedbaan. Laat deze door een deskundige behandelen. https://omaweetraad.nl/gezondheid/brandwonden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100