Misschien een rare vraag, maar hoe kun je je nou van onderen echt helemaal glad scheren/ontharen, zonder je huid te beschadigen?

Ik zie weleens foto's van vrouwen die echt helemaal glad zijn van onder en dan bedoel ik van voor tot achter, hoe doen ze dat? want als ik dat probeer eindig ik of helemaal rood (bloed of huidiritatie) of ik krijg het niet voor elkaar en om nu met mijn blote kont voor een schoonheidsspecialiste te gaan liggen zie ik ook niet zitten en lijkt me daarbij enorm duur. En even voor de duidelijkheid, het zijn geen geretousheerde foto's en er is echt geen haar te zien.

Toegevoegd na 19 minuten:
Alvast bedankt voor al jullie tips, maar is er ook een andere manier dan scheren die wel in de buurt van de gevoelige huiddelen (om het zo maar te noemen) mag?

Toegevoegd na 20 minuten:
Want bij scheren krijg je zo snel stoppels.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste knip je met een schaar het overtollige haar af. Dan moet je huid goed nat zijn, zodat de haartjes wat zachter worden. Dan is het belangrijkste, het scheermesje!! Gebruik altijd de meest scherpe die er zijn en dat zijn NIET de wegwerpmesjes, maar b.v. Gillette Mach3 Turbo. In ieder geval mesjes voor mannen, werken beter dan die voor vrouwen. Dan moet je scheergel voor de gevoelige huid nemen. Van Gilette of die van de Hema zijn beide echt goed. Gebruik een spiegel en veel licht en neem je tijd. Zet je voet op een krukje zodat je beter bij bepaalde plekjes kunt. Het mesje regelmatig goed uitspoelen en kleine beetjes scheren waarbij je je huid goed strak houdt. Na het scheren je huid koelen met koud/lauw water. Verder niks op smeren. Kwestie van oefenen.

Het is een kwestie van vaak doen. En in bad of onder de douch geeft het beste resultaat. Gebruik goede mesjes (gillete wegwerp blauw vind ik persoonlijk goed) En scheer niet tegen de richting in. Altijd met de haartjes mee.Houdt je huid strak. Je kan in het begin er een dikke kwak vaseline op smeren maar des te vaker je scheert des te beter het gaat. Toegevoegd na 53 seconden: P.s. geruik geen schuimgel. Echt hier krijg je spijt en heel veel jeuk van :D

Zoals Jamika al aangeeft, scheer in de haarrichting mee, anders krijg je irritatie en kans op ingegroeide haartjes. Mijn vriendin gebruikt al jaren met heel veel succes een ladyshave. Echter het kan zijn dat je huid daar eerst aan moet wennen. Je kan ook proberen om gehurkt boven een spiegel te gaan zitten. Toegevoegd na 29 seconden: JamiCa bedoel ik ;-)

Onder de douche. Ik gebruik altijd gewoon douchegel. Een scherp mesje is idd een pré, anders krijg je wondjes. Trek de huid goed strak. Eerst met de haartjes mee, en dan nog een aantal x in andere richtingen. Voor t gebied waar je lastig bij komt ga je door je hurken. Dan trek je t daar strak opzij en kun je overal bij. Paar keer herhalen en tis glad.

Epileren werkt ook fantastisch en blijft een stuk langer weg dan bij scheren. Het is de eerste keren wat pijnlijk maar dat word echt minder. Oh ja en de haartjes die terug komen zijn wat zachter omdat ze niet recht afgeschoren zijn zoals bij stoppels bij scheren wel het geval is.

Scheren doe je alleen met (het liefst nieuw) scheermesje. Het beste scheren doe je met conditioner voor je haar. Klinkt gek, maar het maakt je haartjes zachter en het irriteert je gevoelige huid niet, je krijgt er zelfs een hele zachte huid van. Scheer eerst met de haargroei mee, dan diagonaal tegen de haargroei in. Moeilijke plekjes doe je zittend op het toilet of zittend op je hurken. En spoel vaak je mesje uit. De huid moet wennen aan scheren, dus als je in het begin toch wat irritatie hebt gekregen doe je er iets talkpoeder op. Alle begin is moeilijk, maar oefening baart kunst.

Als man zijnde heb ik natuurlijk niet de ervaring met van onderen scheren. Maar wat ik altijd doe met de baard scheren is eerst gewoon scheren en dan nogmaals helemaal inzepen en dan weer scheren nu kan je de huid heel glad scheren zonder dat je deze beschadigd. Het probleem is juist dat je vaak te vaak over een schrale huid gaat met een scherp mes en steeds een dun laagje huid verwijdert. Nu je weer hebt ingezeept smeer je juist de huid weer. Dan kan je ook makkelijker tegen de haar richting in scheren, zonder dat dit gelijk gaat irriteren. Schuim of gel maakt niks uit. Succes.

Als aanvulling op bovenstaande reacties ........om geen stoppels te krijgen gewoon dagelijks even scheren. Het went en je bent in een minuutje klaar. Succes

Scheren moet je inderdaad heel regelmatig doen, zeker op plekken waar huiddelen elkaar raken. Goedkope of dure scheermesjes maakt in scherpte niet zo gek veel uit naar mijn ervaring; wel in levensduur en bramen. Weggooimesjes haal ik altijd even met de snijrichting mee over mijn handpalm voor gebruik om de bramen weg te halen. Dat scheelt een wereld aan snijwondjes. Scheren met de haargroei mee maar eventueel daarna tegen de groeirichting in voor een gladder resultaat. Probeer eens scheerolie (zie onder maar HEMA en Kruidvat verkopen ook scheerolie) in plaats van zeep. Een paar druppeltjes maakt een natte huid perfect glad en houdt de haartjes nat waardoor je ze heel makkelijk afscheert zonder huidirritatie.

Bronnen:
http://webshop.total-shave.nl/Scheerartike...
http://www.twenga.nl/dir-Mooi-Gezond,Scher...

Het is gewoon echt een kwestie van vaak doen!!! Ik had in het begin precies dezelfde problemen als jou, maar door het vaak te doen gaat dat helemaal weg. Wel is het belangrijk om een goed scheermes te gebruiken, bijvoorbeeld Gilette. Ik zou het ook in bad doen, kun je er goed bij. Verder idd (zoals eerder gezegd) niet tegen de richting inscheren maar mee. De klachten gaan echt weg. Ik heb nu nergens last meer van, terwijl het in het begin bloedde, jeukte, pukkels enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100