Hoe knip je mannenhaar thuis?

Tijdens de eerste golf heb ik twee keer mijn eigen haar geknipt. Gewoon wat puntjes bijgewerkt, that's it. Soms bij de kinderen als het haar echt niet meer door de beugel kon. Manlief was telkens net op tijd bij de kapper; een 'coronacoupe' kent meneer niet echt. Zijn eerstvolgende afspraak stond voor aankomende week gepland, maar dat gaat natuurlijk niet meer door... Het lijkt me een wat moeilijkere klus dan vrouwenhaar, maar: hoe knip je mannenhaar? Misschien kan ik het voor hem doen.
Eerste golf = eerste coronagolf in Nederland

Toegevoegd op 17 december 2020 08:40: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tondeuse met opzetstukjes. Die bepalen de lengte. Ligt er wel aan hoe veeleisend het aankomende slachtoffer is.... ;-)

Mannenhaar bijknippen is moeilijker dan het lijkt. Is het dus nog niet meteen nodig om zijn haar kort te wieken, dan adviseren kappers om best af te wachten tot een professionele knipbeurt. Vertrouwt hij in je knipkunsten, of kan het écht niet meer wachten, hou dan deze algemene tips in het achterhoofd: 1. Zorg voor een professionele kappersschaar. Een keukenschaar is geen goed idee, omdat de bladen veel dikker en botter zijn. Daardoor beschadig je de puntjes van het haar, waardoor ze snel gaan splitsen. Dat valt hard op, vooral bij een kort kapsel. Investeer daarom in een scherpe kappersschaar die je online kunt kopen. 2. Knip altijd op handdoekdroog haar. Zo zie je beter hoe het kapsel valt en waar de weerborstels zitten. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 3. Kam het haar in de natuurlijke groeirichting en werk stukje per stukje. 4. Scheer achteraf met de tondeuse het overtollige nekhaar af.

Bronnen:
https://www.libelle.be/mooi/mannenhaar-kni...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100