Wat kan ik doen tegen haaruitval en dunner haar?

Ik ben onlangs 18 geworden en merk sinds een maand of 2 dat als ik mijn haar kam onder de douche er heel veel haren in de kam zitten, ook heb ik dit als ik een hand door mn haar haal. Ik heb de laatste 3 maanden de bovenkant van mijn haar express laten groeien omdat ik dit mooier vind maar het lijkt wel alsof het bovenop steeds platter word. Ik heb een soort van mix van kroes en stijlhaar en was mijn haar ongeveer 1/2x per week met shampoo. Verder gebruik ik geen nieuwe producten behalve cocoscreme en haarvoeding. Ook heb ik geen last van stress of dergelijke. Als iemand een oorzaak/oplossing weet zou ik dat heel fijn vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet de oorzaak niet precies. Ik heb dit een tijdje zelf ook gehad, het bleek achteraf dat mijn haar reageerde op producten die ik al heel lang gebruikte. Ik ben hier achter gekomen door een week lang maar 1 product te gebruiken en dan de andere week weer een ander product en zo kijken wat het probleem was. Misschien is dit een idee..?!

Over het algemeen is haaruitval bij mannen een erfelijke kwestie. Ik ken veel mensen om mij heen waar de kaalheid in de familie zit. Een neef van mij had al een gladde kop ton hij 20 jr was en zijn vader bleek dat ook ze te hebben meegemaakt. Natuurlijk worden allerlei producten gepromoot tegen haaruitval, maar als het erfelijk is doe je er niets tegen.

Bronnen:
https://www.thuisarts.nl/kaalheid-bij-mannen
https://www.intermedica.nl/haaruitval-bij-mannen/
https://www.rtlnieuws.nl/magazine/artikel/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100