wat te doen als blondering 12% niet pakt op mijn haar?

Ik heb al lang de wens om mijn haar grijs te verven. Helaas is dit laatst niet helemaal goed gegaan.

Blondering heeft mijn haar wel iets opgelicht, maar erg oranje/geel achter gelaten.

Wat er gedaan is

4x achter elkaar met 12% geblondeerd
2x lang in de zilvershampoo
1x zilvertoner
1x zilver kleurspoeling

Opvallend is:
Het is 4x met 12% geblondeerd maar totaal niet beschadigd. Mijn kapster heeft daarom het idee dat het hele goedje uberhaupt niet werkt. Daarnaast zijn een aantal plukken wel wit/grijs en andere niet.

Extra feiten:
Mijn haar hier voor was ongekleurd licht/midden blond van mezelf. Mijn haar is 1 dag voor de blondering gewassen, geen conditioner gebruikt. De uitgroei is later donker geverfd op mijn verzoek. Het hele proces is na behoren gedaan door een gediplomeerd kapper. Ik heb niet hoeven afrekenen voor het teleurstellende resultaat. Ook zij weet niet waarom het niet heeft gepakt en is net als ik op zoek naar tips.

Heeft iemand hier een idee waarom de blondering niet pakt? En wat zou kunnen helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom : mogelijk niet dik genoeg opgezet . Of juist te dik blondering heeft heel veel zuurstof nodig ( oxidatie is een vorm van verbranding en ja zuurstof is essentieel ) Ja 12% is niet nodig mogelijk met 6% wordt het witter ( waarom kan ik hier niet uitleggen ) koop blondeer en waterstof ( in crème ) meng het en zet het op van af de punten dan de lengten dan na een uur of 2 !!! Pas de aanzet. Of nog later pas als de punten en de lengten bijna goed zijn de aanzet inzetten !! Is het tussen tijds verdroogt niet uitspoelen !! Maar met de planten spuit opnieuw bevochtigen met HEET water ( niet bloed heet ) pas op het kan gaan lopen met risico voor ogen en kleding . Zorg dat je het geheel steeds oplucht met een grote kam steeds even door kammen Vd verse zuurstof. Draag handschoenen en oude kleding het gaat gegarandeerd fout . Reken op z'on 4 uur. Dan de zilver of wit spoeling er op . Is het nog geel of oranje gewoon blijven zitten in een warme goed geventileerde ruimte zonder tocht . ( Ja dus geen koude lucht stroom ). Dus lang laten zitten , laag waterstof % veel zuurstof ( dat laatste vergeet men ook bij de kapper ) en niet de aanzet inzetten voor dat de lengten en punten oké zijn. Tip . voor dat je begint ga naar de wc en eet wat van te voren . Succes.

Een tip! Niet 4 uur laten intrekken zoals een reactie hierboven vermeld. Als je dat doet, terwijl je het pas hebt ontkleurd of ookal is het nog nooit ontkleurd, breekt je haar af. 1,5 uur is de max, want het product is toch uitgewerkt en de chemische stoffen maken het nu alleen maar kapot. Als het geel word, probeer silvershampoo voor een paar weken en laat je haar gewoon even een tijdje rusten en verzorg het goed met maskers. Pas na 2 maanden raad ik het je aan om opnieuw te proberen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100