Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Nieuwste vragen

Waardoor wordt pastinaak zo romig na het pureren?

Vandaag heb ik voor het eerst pastinaaksoep gemaakt.
Mijn partner werd niet enthousiast door mijn idee.
Ikzelf wilde het gewoon proberen. Ik kook graag, maar had nog nooit pastinaak
bereid.

Nou, wat was die soep lekker.
Met weinig ingrediënten: prei, knoflook, pastinaak, bouillon en nog wat kruiden en de staafmixer, ontstond een heerlijke romige soep. Zonder room, boter, melk etc was de textuur zalig. Partnerlief vond dat ook.

Maar, waardoor ontstaat die romige structuur?
Tijdens het schoonmaken van de pastinaak leken het wortels.
Maar gepureerde wortels zijn niet zo dik, homogeen en smeuïg.
Heeft het te maken met zetmeel of zo?

Ik ben fan!

een week geleden
in: Koken

Wat was eigenlijk de werking van de oude coca cola (met cocaine)?

vroeger bleek men echte cocaine in coca cola te doen, in de begin jaren van het merk. ik wist aanvankelijk helemaal niet eens dat je cocaine kon drinken. ik weet ook niet eens wat de normale werking van deze drug is, bijvoorbeeld bij snuiven. mij is verteld dat iemand dan een kick krijgt maar de verdere details hierover weet ik niet, hoelang dit aanhoud, bijwerkingen, andere extras.
maar wat gebeurde er precies met iemand die in de jaren 1900 cola dronk met cocaine erin ? was de werking dan eender, en is het dan wel of niet verslavend(er) als iemand het drinkt ?

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing