Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Waarom we in de zomer meer zin hebben in seks

De temperaturen stijgen in Nederland, niet alleen op de thermometer maar ook tussen de lakens. We hebben in de zomer namelijk veel meer zin in seks. Verschillende wetenschappers hebben hier onderzoek naar gedaan. Maar hoe komt dit nou precies? Er zijn verschillende redenen voor. Wij lichten de vier grootste verklaringen toe.

Meer seksuele prikkels

Eén verklaring is dat je tijdens de zomer meer seksuele prikkels krijgt. Doordat de temperaturen stijgen, kleden we ons anders. Vrouwen dragen jurkjes of rokjes met blote benen en mannen dragen kortere broeken of lopen zonder shirt rond. Je ziet dan meer de blote huid en dat is iets wat vaak toch voor meer aantrekkingskracht zorgt.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Meer uitdaging

Wanneer het mooi weer is, gaan we vaak veel meer op pad om gezellige dingen te ondernemen. Naar het strand, een middagje fietsen of borrelen op het terras: heerlijk! In tegenstelling tot in de winter wanneer we liever op de bank neerploffen om een serie te kijken. In de zomer hebben we dus meer sociale activiteiten en die leiden vaak tot meer seks.

Serotonine

Uit een Italiaanse studie blijkt bovendien dat de zon de aanmaak van serotonine een boost geeft. Serotonine is een hersenstofje dat ons goed laat voelen. Het wordt ook gebruikt in anti-depressiemiddelen. Onderzoek wijst uit dat ons serotoninegehalte hoger is in de zomer dan in de winter. Weten we ook meteen waar de winterdepressie vandaan komt!

Melatonine

Niet alleen serotonine maar ook melatonine speelt een rol. Melatonine is ook een hersenstofje. Deze zorgt ervoor dat je ’s avonds moe wordt en in slaap valt. En het kan sekshormonen als oestrogeen, progesteron, testosteron en serotonine tegenwerken. Zonlicht verlaagt de productie van melatonine. Niet handig als je wilt slapen, maar wel beter voor je libido én je seksleven.

Geef je een seksleven een oppeper met een seksspeeltje

Met het zomerse weer heb je dus een grotere kans op een lange en hete nacht. Als je echt alles uit deze nacht wil halen, zijn dit de beste sekstips en seksspeeltjes. Hoeft het van jou allemaal niet zo? Ouder worden heeft invloed op je seksuele behoeftes. In de meeste gevallen neemt de lust af. Maar dit houdt zeker niet in dat er geen seksueel genot meer beleeft kan of mag worden. Met deze tips kun je je seksleven weer een oppepper geven.

10 spannende plekken om in de zomer de liefde te bedrijven 

1. Het strand
2. De auto
3. Het zomerhuisje 
4. Het bos
5. De achtertuin
6. Een hotel
7. Op een feestje
8. De camping
9. Een tent
10. Een bankje in de duinen

Een fijne nacht gewenst!

Lees ook

Auteur: Ilse Bloemendal