Ga naar de inhoud

Adieu vliegenplaag! Praktische tips om vliegen te verdrijven

Update:
vliegen-in-huis

Zucht, het is weer die tijd van het jaar. De vliegen zwermen rond. Ze lijken overal te zijn: in onze huizen, tuinen, en zelfs op onze heerlijke zomerse lekkernijen. Geen paniek! In dit artikel ontdek je hoe je die vliegen verdrijft en je weer volop van de zomer geniet.

1. Vliegenplaag bestrijden? Weg met hun favoriete hapjes

Vliegen zijn dol op etensresten en lekkere geurtjes. Dus als je een einde wilt maken aan het feestje van vliegen, zorg er dan voor dat je geen etenswaren onbedekt achterlaat. Berg fruit op in de koelkast, dek je vuilnisbakken goed af en ruim direct kruimels op na het eten. Zo verleid je die vliegen niet om binnen te komen. Dit moet wel even in je systeem komen, maar je moeite zal dubbel en dwars beloond worden.

2. Citrus: de natuurlijke vliegenvanger

Wist je dat vliegen een hekel hebben aan citrusgeuren? Plaats wat schijfjes citroen of sinaasappel op strategische plekken, zoals vensterbanken en bij deuren. Dit houdt die zoemende beestjes op afstand en geeft je huis ook nog eens een heerlijk frisse geur.

3. De ouderwetse vliegenmepper

Soms is het gewoon het meest bevredigende om een vliegenmepper te gebruiken. Het kan een leuk en actief tijdverdrijf zijn. Houd een vliegenmepper bij de hand en je kunt die vliegen in no-time een enkele reis naar het hiernamaals bezorgen. Het is misschien niet de meest diervriendelijke methode en het maakt wel vieze vlekken.

4. Vliegenplaag? Maak gebruik van een elektrische vliegenmepper

Als je wat moderner wilt vliegenmeppen, dan is de elektrische vliegenmepper iets voor jou. Deze innovatieve gadget heeft enkele voordelen ten opzichte van zijn traditionele tegenhanger. De elektrische vliegenmepper is uiterst efficiënt. Met één zwaai kan hij meerdere vliegen tegelijkertijd uitschakelen. De elektrische schok is vaak voldoende om de vlieg meteen uit te schakelen, wat betekent dat je niet meerdere malen hoeft te slaan om het klusje te klaren. Het gebruik van een elektrische vliegenmepper is ook een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken en zwaaien maar!

5. Lavendelgeur voor vliegenvrije zones

Lavendel is niet alleen rustgevend voor ons, maar het is ook een natuurlijk afweermiddel voor vliegen. Zet wat verse of gedroogde lavendel in een pot en plaats die in de buurt van open ramen of deuren. Je zult er versteld van staan hoe snel die vliegen er vandoor gaan.

6. Houd je huis schoon

Vliegen zijn dol op vuilnis en viezigheid. Dus zorg ervoor dat je je huis goed schoonhoudt. Dweil de vloeren, stof de oppervlakken af en gooi regelmatig het vuilnis weg. Een schoon huis is een vliegvrij huis. Bedank ons later maar – want iedereen wordt blij van een schoon huis.

7. Maak gebruik van horren bij een vliegenplaag

Horren zijn de ultieme barrière tegen vliegen. Installeer horren voor je ramen en deuren, en geniet van een briesje zonder dat je die vervelende insecten binnenlaat. Je hebt de keus uit verschillende horren:

  • Raamhorren zijn zeer effectief om vliegen buiten te houden. Ze worden op maat gemaakt en passen naadloos op je ramen, waardoor er geen kieren zijn waar vliegen doorheen kunnen glippen. Raamhorren houden zowel vliegen als andere insecten buiten, terwijl je nog steeds van frisse lucht kunt genieten.
  • Deurhorren, zoals plisséhordeuren of rolhordeuren, zijn geweldig om vliegen buiten te houden terwijl je gemakkelijk in en uit kunt lopen. Ze zijn ideaal voor schuifdeuren of openslaande deuren en voorkomen dat vliegen je huis binnendringen wanneer de deur openstaat.
  • Pendeldeuren, ook wel klapdeuren genoemd, zijn een handige optie voor drukke doorgangen, zoals naar de keuken of de achtertuin. Ze sluiten automatisch achter je en houden zo vliegen en andere insecten buiten.
  • Hordeur met magneetsluiting, dit type hordeur heeft een magneetsluiting in het midden, waardoor je er gemakkelijk doorheen kunt lopen. De magneetsluiting zorgt ervoor dat de hordeur snel en naadloos sluit, waardoor vliegen geen kans krijgen om binnen te komen.

8. Professionele hulp bij een vliegenplaag

Als je alles hebt geprobeerd maar de vliegen blijven maar terugkomen, schroom dan niet om professionele hulp in te schakelen. Ongediertebestrijders hebben de kennis en de middelen om jouw huis weer vliegvrij te maken.

Dankzij al deze tips heb jij geen reden meer om je zomer te laten verpesten door die zoemende plaaggeesten.

Meer over: