Ga naar de inhoud

Verdiensten Messi: Amerikanen maken salarissen van hem en collega’s bekend

Update:
Salaris Messi

Voetballen in Amerika legt sterspelers als Lionel Messi geen windeieren. Het zijn geen bedragen zoals die aan de andere kant van de wereld door clubs in Saoedi Arabië worden neergeteld voor een Cristiano Ronaldo.

Vertrek je als profvoetballer naar de VS dan hoef je zeker niet op een houtje te bijten. De spelersorganisatie van de Major League Soccer (MLS) gaf inzage in de salarisstroken.

Fooi ten opzichte van afgelopen jaren

Messi vangt voor een jaartje voetballen bij Inter Miami bijna 20 miljoen euro. Dat bedrag moet je wel los zien van zijn andere neveninkomsten. Voor de Argentijn moet het niet meer dan een fooi zijn als je je bedenkt dat hij zowel bij Paris Saint-Germain als bij FC Barcelona de afgelopen jaren boven de 100 miljoen euro per seizoen aantikte.

Messi in actie voor Inter Miami. Tekst gaat onder de video verder >>

Niet in de buurt van Messi

Wat opvalt is dat Messi met zijn 19,4 miljoen euro eenzaam aan kop gaat. Zijn Miami-ploeggenoten Sergio Busquets en Jordi Alba met wie hij de prijzenkast van Barcelona volschoot, komen qua salaris niet in zijn buurt en moeten het respectievelijk met 1,7 miljoen en 1,2 miljoen euro doen. Ook daar moet je nog wat schnabbels zoals reclame inkomsten bij optellen.

Nederlandse doelmannen in de VS

Bij ander clubs in de VS spelen ook nog wat grote namen voor het grote geld. Onder de topverdieners horen onder andere de Italiaan Lorenzo Insigne die voor 14,6 miljoen euro uitkomt voor Toronto FC en de Zwitser Xherdan Shaqiri voor wie Chicago Fire 7,7 miljoen euro neertelt.

De salarissen van de Nederlandse doelmannen Maarten Paes (FC Dallas – 320.000 euro) en Nick Marsman (San Antonio – 557.000 euro) steken daar dan weer schril bij af.

Marsman maakt plaats voor Messi

Marsman speelde tot voor kort bij Inter Miami maar moest plaats maken voor Messi. De voetbalclub uit Florida maakte gebruik van een speciale regel die het toestaat om het contract van een speler te ontbinden om ruimte te creëren binnen het salarisbudget, zo meldt de NOS.

Triest resultaat van topverdieners

Triest is wel dat Inter Miami tot nu toe weinig is opgeschoten met zijn miljoeneninvesteringen. De topspelers konden dit seizoen in elk geval het verschil niet maken. Inter Miami eindigde als 14e in de Major League Soccer.

Bronnen: VI, NOS, AD

Meer over: