Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Vaderdag, de leukste doe cadeaus voor mannen

Zondag 19 juni 2022 is het weer zover: Vaderdag. Die dag is niet compleet zonder een leuk cadeau voor (je) vader. Je kunt hem verrassen met een heerlijk ontbijtje, maar waarom geef je hem geen onvergetelijke activiteit cadeau? Van dineren in een reuzenrad tot een ballonvaart.

Dit zijn de leukste doe cadeaus voor mannen.

Tekst gaat onder de advertentie verder.

1. Zelf rijden in een racewagen op het circuit van Zandvoort 

Zit jouw vader bij elke race van de Formule 1 aan de buis gekluisterd? Dan hoef je niet verder te zoeken voor een perfect cadeau: op het circuit van Zandvoort kan je zelf een racewagen besturen. Onder begeleiding van een professionele instructeur ervaart je vader hoe het is om het gaspedaal helemaal in te trappen en vlak voor scherpe bochten vol de remmen in te gaan. Tijdens deze mini-cursus leer je de basis van racen, in theorie en praktijk. Zandvoort iets te ver? Je kunt ook racen op het circuit van Assen en Zolder.

2. Ontdek de wereld vanuit een rieten mandje 

Eindeloze vergezichten, hoger vliegen dan de vogels en zweven boven het verstilde landschap: geniet van een ballonvaart! Dit is vaak iets wat je één keer in je leven doet, maar wel een keer gedaan moet hebben. Veel mensen hebben dan ook een ballonvaart op hun bucketlist staan. Verras je vader daarom met een ballonvaart. Wanneer hij mindervalide is, bestaat er een speciale rolstoelmand. Het mooiste avontuur is om samen te genieten van een prachtige ballonvaart.

3. Een onvergetelijke en avontuurlijke helikoptervlucht 

Wanneer je een avontuurlijke man een onvergetelijk cadeau wilt geven, denk dan eens na over een helikoptervlucht. Vlieg over prachtige landschappen of drukke steden. Als je mazzel hebt, kan je zelfs over je eigen woonplaats vliegen. Voordat je de helikopter instapt, krijg je een uitgebreide uitleg en briefing.

Vanaf het moment dat je je eigen boardingpass ontvangt, begint de adrenaline te stromen. Wanneer de helikopter is opgestegen, besef je hoe bijzonder het is om de wereld van boven te bekijken. Ook leuk, zodra je weer met beide benen op de grond staat krijg je vaak de mogelijkheid om een foto te maken met de helikopter. Een spannend en onvergetelijk avontuur! 

4. Geniet van een high beer op het terras

Nu het beter weer is, kan je ouderwets genieten van een fluitje op het terras. Op zo’n speciale dag als Vaderdag is het ook leuk om een High Beer te geven. Tijdens een high beer krijg je verschillende speciaalbiertjes voorgeschoteld met typische ‘mannenhapjes’. Denk aan spareribs, hamburgers, nacho’s en een portie bitterballen. Is je vader meer een wijnliefhebber? Geef dan een High Wine cadeau.

5. Touren in je eigen ‘elektrische’ koe

In het plaatsje Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland) kan je toeren in een Cow-E. Dit is een kleine, elektrische auto die beschilderd is met koeienvlekken. Met het wagentje toer je tussen de koeien, naar prachtige molens en oer-Hollandse bezienswaardigheden. Tussendoor stop je waar en wanneer je wilt. Het perfecte uitje voor Vaderdag.

6. Je eigen droomauto voor één dag

Een exclusieve auto is de droom van iedere man. Helaas wordt deze droom maar voor een enkeling realiteit. Laat met Vaderdag deze droom uitkomen en huur een exclusieve auto. Ga je voor de knalgele Lamborghini, de groene McLaren of de rode Ferrari? Vanaf het moment dat de motor gestart wordt, is het een geweldige ervaring. Schrijf van tevoren een route uit. Leuk om naar zijn geboorteplaats te rijden, de plek waar hij getrouwd is of andere belangrijke locatie. Je vader zal hier, zelfs jaren later, op elke verjaardag of Vaderdag nog over beginnen.

7. Maak een leuke stadswandeling

Heeft je vader een lievelingsstad of is er een plaats waar hij nog heel graag naartoe wil? Haal dan met Vaderdag op deze plek herinneringen op. Sinds corona zijn er in verschillende plaatsen stadswandelingen beschikbaar. Meestal koop je van tevoren een stempelkaart, waarmee je bij verschillende restaurants een hapje en drankje haalt. Een stadswandeling is gezellig, gezond én lekker.

8. Aapjes kijken in de dierentuin

Als je vader een dierenliefhebber is, is het leuk om een bezoekje te brengen aan Artis of de Apenheul. Wil je een keer een andere beleving hebben? Ga dan naar Safaripark Beekse Bergen. Hier kan je met je eigen auto een route rijden tussen alle wilde dieren. Het kan zomaar zijn dat er een giraffe aan je voorruit likt of aan de antenne knabbelt.

9. Een rondvaart 

Een rondvaart is een leuke activiteit om te doen met Vaderdag. Gezellig en interessant! Tegenwoordig heb je verschillende soorten rondvaarten. Kies er een met een thema en ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis van Utrecht. Leuk om deze activiteit te combineren met een citytrip of een bezoekje aan een terras. Een heerlijk dagje uit!

10. Whisky proeverij 

Welke man maak je nou niet blij met een whisky proeverij? Eens wat anders dan een High Wine. Dit jaar is het tijd om uit te pakken - en je lieve vader heeft het dubbel en dwars verdiend. Een heerlijke geurenset, luisterboek, horloge of ander cadeau voor Vaderdag kan natuurlijk ook!

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal