Ga naar de inhoud

Tulpenthee van Nederlandse tulpen en Zwitserse kruiden op de markt

Update:
Tulpenthee Tom's Tulip Tea

Reisfotograaf Tom van der Leij uit Amsterdam heeft een unieke creatie ontwikkeld: biologische tulpenthee. Tijdens 1 van zijn avonturen belandde hij in een duurzame vallei in Zwitserland. Hij raakte daar betoverd door de overvloed aan vlinders.

Van der Leij sprak daar een biologische kruidentheemaker en het idee voor eerlijke thee werd geboren: Tom’s Tulip Tea. Wil je deze thee proeven, lees dan snel verder.

Thee maken in harmonie met de natuur, 100% biologisch

Fotograaf Tom van der Leij. (Foto: Tom van der Leij)

Thom van der Leij

Tijdens het bezoek aan de Zwitserse kruidentheemaker raakte hij gefascineerd door het proces van het maken van biologische thee en hoe je dit in harmonie met de natuur kweekt. 

Terug in Nederland besloot Van der Leij de grootste biologische tulpenboer ter wereld te benaderen (Huiberts biologische bloembollen in Sint Maartensbrug) voor een samenwerking. Dit resulteerde in een uniek product: Tom’s Tulip Tea. 100% biologisch.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Tulpen zijn eetbare bloemen, geschikt voor thee

Naast dat Van der Leij fotograaf is, neemt hij vanuit Toms Travel Tours ook buitenlandse gasten mee voor trips in de bollenstreken. Na afloop van zo’n tour bestond de behoefte om de buitenlandse toeristen iets leuks mee te geven. Maar wat geef je ze mee voor in hun koffer in het vliegtuig?

Door zijn bezoek aan Zwitserland en de ontdekking dat tulpenbloemen eetbaar zijn kwam Van de Leij op het idee voor een eigen tulpenthee. Door gedroogde tulpenbladeren te combineren met Zwitserse kruiden ontstond niet alleen een mooi product, maar ook een praktisch geschenk. Het is lekker, gezond en het is lichte bagage.

  • De tulpenthee van Tom’s Tulip Tea bevat tulpenblaadjes, verveine-citroen en tijmblaadjes en is gecertificeerd met zowel Zwitserse als Nederlandse biologische certificaten (De EU Organic Certification for Tulips en de Swiss Organic Certification).

Waarom gebruikt Tom’s Tulip Tea biologische tulpen?

In de gangbare bloembollenteelt gebruiken de meeste telers chemisch middelen en kunstmest. Van der Leij besloot voor biologische tulpen te kiezen. Deze zijn puur natuur zijn en dus het beste voor consumptie. Biologische teelt is vrij van bestrijdingsmiddelen en dat is niet alleen beter voor de theedrinker Het is ook beter voor dieren en in het bijzonder voor insecten en vlinders, want dit had hij met eigen ogen gezien in de duurzame vallei in Val Poschiavo.

Wij zagen tulpen nog niet eerder aan voor thee en hebben het ook nog nooit gedronken. Misschien heeft dat te maken met het feit dat wij kantoor houden in Haarlem. Wanneer wij naar ons werk rijden en door de polders bij Lisse, Hillegom of Noordwijkerhout rijden zien we met regelmaat landbouwmachines over de akkers rijden die insecten en onkruidverdelgingsmiddelen spuiten. Wij denken dan niet meteen ‘Ha lekker daar groeit thee!’

De biologische tulpenthee van ‘Tom’s Tulip Tea’ is online te bestellen via Tomstuliptea.com.

Met de wetenschap dat er ook kwekers zijn die biologisch tuinieren voor thee bekijken we de tulpenvelden met een vernieuwde blik!

Biologische tulpen. (Foto: Tom van der Leij)
  • Heb je een moestuin? Dan is het leuk om ook een aantal biologische soorten (tussen oktober en december) te planten in het najaar. Dan kun je ook een eigen tulpen theetuin beginnen.

Meer over: